UUSIMMAT

Nyt ne sekosivat: Murot kyntävät peltoa ja miettivät naapurin emäntää

11.11.2014 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Näin menemme taas syvien asioiden äärelle. Maalle. Kaivamaan peltoon kuoppaa ja kyntämän.

Farming Simulator –pelisarja on aika hämmentävä tapaus. Se on toisaalta vuodesta toiseen jatkuva kestovitsi. Toisaalta porukka pelaa sitä ihan simona. Eikä 2015-painos ihan vahingossa Suomen top-pelilistojen ykköseksikään noussut.

Onkin tavallaan herkkää katsella miten antaumuksella Muron jampat maahommiaan tekevät.

 

Noh, nyt on noin 20 tuntia tullut pelattua ja kokeiltu on peltohommien lisäksi myös metsänkaatoa. Kokoan tähän muutaman ajatuksen ranskalaisin viivoin:

– Peli menee samalla peruskaavalla kuin edellisetkin, mutta kakkua on kuorrutettu hieman enemmän. Ihan hyvä tämä 15 on hintaisekseen ja vanillana luonnollisesti uusien ominaisuuksiensa kanssa sarjan parasta antia. Itse viimeksi pelannut FS2013, joten kyllä selvää parannusta löytyy.

– Peltohommat ei poikkea edellisistä peleistä, siinähän se menee kalustoa parannellessa ja uusia peltoja hankkimalla.

– Metsähommat on mukavaa puuhaa joita on kiva tehdä sillä välin, kun odottaa viljan kasvua, mutta risut ja ruusut tuollakin touhulla on.

– Puun kaataminen moottorisahalla on aika tökkivää puuhaa. Välillä saa ajaa sahalla rungon läpi 10 kertaa ja toivoa, että lähtisi kaatumaan. Tuohon olisi hyvä saada parannusta.

– Nosturien käyttö tukkien keräämisessä on kivaa puuhaa. Tosin tuolle kameralle olisi saatava parannus. Nyt nimittäin nosturissa ollessa kamera on keskittynyt pelaajaan, jolloin kuvakulma on aina hieman pielessä ja välillä hyvän kuvakulman löytäminen on hieman vaikeaa, sillä jos pelaajan ja kuvan väliin tulee jotain, niin kuva loikkaa sen tavaran toiselle puolelle (eli zoomaa pelaajaan). Tämä on aika v-mäistä varsinkin kun nostelee puita kyytiin, kun kuva välillä loikkii pitkin ruutua eikä sitä hyvää kuvakulmaa lastausta varten oikein saa. Kameran pitäisi nosturilla veivatessa olla keskittynyt siihen nosturin ”kouraan”, jolloin kuvakulma olisi aina enemmän tai vähemmän kunnossa.

– Metsähommat on aivan liian helppoa ja tuottavaa. Melkein sanoisin että pelin rikkova ominaisuus nykymallilla. 7k€ maksavasta puusta saa myynnin jälkeen jopa vajaa 50k€ ja mitään kasvuaikaa puilla ei ole. Helpoimmillaan ajat trailerin sahalle ja pystytät 100 metrin päähän puita ja roudaat niitä siitä sahalle ja rahaa tulee enemmän kuin maajussin haalareiden taskuun mahtuu. Pitäisi olla niin, että ensin pitää ostaa mettäpläntti ja puut pitää itse istuttaa ja odottaa niiden kasvua. Ihan liian helppoa nyt.

– TrackIR-tuen puute iso miinus varsinkin jos ratilla haluaa pelata (ja sattuu TrackIR:n omistamaan).

– Pelissä vihdoin toimivat peilit. Harmi, että ne on päin persettä, joten näät 10x10cm alueen maata niistä eli täysin hyödyttömät.

– Nettipelissä pientä lagia ja nykimistä. Miksei valokeilat vieläkään näy muiden ruuduilla? Muuten ihan samaa menoa kuin ennen.

Gagarin

 

Voi perkele, kaadoin 2 puuta ja pinosin varmaan tunnin niitä tukkeja kärryn kyytiin huolellisesti. No, tuli muuta tekemistä jotenka tallensin pelin ja pistin kiinni. Nyt kun menin takasin jatkamaan, niin traktori oli kärryineen kyljellään metikössä ja puut oli hävinny ku pieru saharaan. Vittu kun tämmösiä keskeneräsiä pelejä tarvii julkaista..

Ja mitä tulee tuohon istuttamiseen, niin ei sillä oo väliä vaikka olis mitä vermeitä sun muita puiden istutusta varten, kun voit valikosta ostaa koko puun ja lyödä sen pystyyn mihin huvittaa. Devejä ei oo selvästikään hirveesti kiinnostanut edes tehdä tuota mettätouhua loppuun asti. Moottorisahan käyttökin on yks iso kyrpä homma, kun se ”leikkuutähtäin” on välillä jossain kuvan ulkopuolella ja välillä saa pari minuutta pyöriä kuin väkkärä mopo kädessä ennen kuin saa sahattua jostain poikki.

Gagarin

 

Itseäni ärsyttää pelissä eniten tuo että noi koneet liukuu ihmeellisesti. Pahimmillaan tuon huomaa kun ajaa esim tolla casen quadtracilla jonka saa helposti ihan hillittömään sivuluisuun, vaikka traktorilla on painoa se 20 tonnia… Fysiikkaan liittyvä hauska juttu on myös että vaikuttaa siltä että jos laittaa raktorin perään useamman peräkärryn peräkkäin niin ainoastaan ensimmäisen speksit vaikuttavat ajettavuuteen…

Geroniimo

 

Keskustelu kulkee muutenkin tärkeillä radoilla:

  • Rozor: Kuka oikeesti jaksaa ajella traktorilla ympäriinsä?
  • Stellar: Varmaan kaikki joita kiinnostaa ajella traktorilla ympäriinsä, eli melko monia
  • Eliuts: Pystyykö tässä painamaan naapurin emäntää?

Focusman vinkkasi myös suomalaisesta Farming Simulator –yhteisöstä, joka löytyy täältä:  LS-FIN – Suomen suurin Farming Simulator-yhteisö

Lisää aiheesta

Suomen myydyimmät pelit viikolla 44/2014: hei me kynnetään! 

Isoja traktoreita ja maajusseja – Farming Simulator saapuu konsoleille

Mulkaisu: Farming Simulator 

Kuka oikein ostaa kaiken maailman eurosimulaattoreita?