UUSIMMAT

Obsidian uusi projekti on Project Eternity – Kickstarter jymymenestys!

15.09.2012 10:00 Tero Lehtiniemi

Aiemmin tällä viikolla alkoi kuulumaan huhuja legendaarisen Obsidian Entertainmentin työstämästä uudesta projektista. Vielä tätäkin myöhemmin alkoi kuulumaan huhuja siitä, että projekti olisi kickstarter-rahoitteinen. Nyt molemmat näistä huhuista ovat paljastuneet todeksi. Työnimellä Project Eternity kulkevan pelin kickstarter on pyörinyt hiukan alle vuorokauden, ja tässä vaiheessa projektin toteutuminen näyttää melko varmalta.

Eilen alkuillasta Suomen aikaa käynnistetty kickstarter on tätä kirjoitettaessa kerännyt lähes 800 000 dollaria Obsidian asettamasta 1,1 miljoonan dollarin rajasta. Kun keräysaikaa on vielä jäljellä yli kuukausi, täytäyisi olla melkoinen pessimisti ettei uskaltaisi sanoa että melko hyvältä näyttää. Pienenä sivuhuomiona myös allekirjoittanut rahoitti Project Eternityä, vaikka kickstarterin ylikäyttö on vienytkin vähän maun koko touhusta.

Jotainhan Obsidianin pitää luvata, että tällainen määrä rahaa ollaan jo saatu kasaan, eikö niin? Pitää paikkansa, ja lista onkin melko hengästyttävä: luvassa on isometristä, ryhmäpohjaista roolipelaamista, joka lupaa yhdistää Baldur’s Gatejen eeppisen tutkimuksen ja ikimuistoiset hahmot Icewind Dalen laajoihin luolastoihin ja Planescape: Tormentin tunteita herättävään käsikirjoitukseen.

Paperilla paketti kuulostaa paremmalta kuin mikään, mutta yoisaalta Obsidian on aikojen saatossa osoittanut pystyvänsä vaikka mihin kunhan saa työskennellä rauhassa. Kickstarter-rahoitus onkin siinä mielessä hyvä, että nyt kukaan ei ole pakottamassa pelin julkaisua keskeneräisenä, tai jätä jymymenestyksen tekijöitä ilman rojalteja. Kaikki varmasti muistavat New Vegasin bugisuuden ja sen, että pelistä saatavien bonuksien rajana oli Metacriticissä 85 pisteen keskiarvo. Peli sai 84, ja osittain pisteiden saama osuma varmasti meni keskeneräisenä julkaisun piikkiin.

Mutta eipä tässä sen enempiä, lisää kuolattavaa tietoa tarjolla pelin kickstarter-sivuilla, joissa vierailleissanne suosittelen myös osallistumaan hyvän asian tukemiseen.

Lisätietoja: Project Eternity

Lisää aiheesta

Obsidian Entertainment duunaa jotain, mutta mitä?

Lue myös

Silent Hunter Online -haastattelu – yhdessä kohti aavaa merta

Uudistunut Nelinpeli.com avaa ovensa

Ubisoft tykkää RedLynxistä: ”he tuovat meille tuoreita ideoita ja uusia lähestymistapoja”

Yli puolet naispelaajista on joutunut ahdistelluksi