UUSIMMAT

Oculus ei koe Sonyn virtuaalitodellisuuslaseja uhaksi

16.06.2014 10:00 | Juho Anttila

Tyypillinen kehitysmalli uudella markkina-alueella toimii niin, että pioneerit tekevät ensin raskaan työn. Kun tie on avattu ja markkina lähtee kasvuun, seuraavat suuremmat yritykset perässä muhkeampien resurssiensa apuna. Näin näyttää tapahtuneen myös virtuaalitodellisuuden kohdalla. Muun muassa Sony on hyökkäämässä markkinoille, joita Oculus on avannut parin vuoden ajan.

Oculusin toimitusjohtaja Brendan Iribe kertoi kuitenkin E3-messuilla, ettei firma pelkää kilpailijoitaan. Päin vastoin, Oculus toivottaa kilpailun tervetulleeksi. Iriben mukaan Oculus jopa kutsui Sonyn tutustumaan Oculus Riftin prototyyppeihin. Vastineeksi Oculus-tiimi pääsi tutustumaan Sonyn Project Morpheus -virtuaalitodellisuuslaseihin.

Oculusilla on toisaalta varaakin olla höveli viimeistään nyt, kun firma myytiin Facebookille. Kehitysmuskelia nimittäin riittää kaupan jälkeen sen verran paljon, ettei Oculusin tarvitse pelätä joutuvansa kilpailijoiden jyräämäksi ainakaan resurssipulan vuoksi. Joka tapauksessa on hienoa nähdä, että tulevaisuutta luodaan yhdessä, ei verissä päin toinen toista kampittaen.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

E3Dome: Oculus VR palkkasi THQ:n entisen pomon

Samsung ja Oculus löivät hynttyyt yhteen

Kuoleva vanhus sai lohtua virtuaalitodellisuudesta