Uusimmat

Oculus Quest 2 -VR-lasit voivat muuttua kalliiksi paperipainoksi, jos käyttäjän Facebook-tili vaikuttaa hämärältä

19.10.2020 14:47 Muropaketin toimitus

Nykyisin uusien käyttäjien hankkimat Oculus VR-laitteet täytyy yhdistää omaan Facebook-tiliin. Jos Facebook-tiliä ei halua käyttää, tai oma Facebook-tili ei ole sääntöjen mukainen, voi VR-lasien käyttö estyä kokonaan. 

Kuten kerroimme aiemmin, aiemmin Oculus-laitteita on ollut mahdollista käyttää erillisen Oculus ID -tunnuksen avulla, mutta lokakuusta alkaen se ei ole enää onnistunut, vaan uuden laitteen ensirekisteröinti täytyy tehdä Facebookin kautta. Jo olemassa olevien Oculus ID -tunnusten tuki poistuu vuonna 2023, jonka jälkeen myös vanhat käyttäjät pakotetaan kirjautumaan sisään Facebook-tunnuksilla.

Facebookin säännöt vaativat, että Facebook-tunnus on tehty omalla nimellä. Joissain tapauksissa epäilyttävien tilien käyttäjät ovat joutuneet todistamaan henkilöllisyytensä kuvalla omasta henkilöllisyystodistuksestaan. Jos tähän ei suostu, ei laseja pysty välttämättä käyttämään lainkaan. Facebookin VR-teknologiasta vastaavan Andrew ’Boz’ Bosworthin mukaan pelaajien kannattaakin varmistaa, että oma Facebook-tili on sääntöjen mukainen jo ennen Oculus-lasien ostoa.