UUSIMMAT

Oculus Rift -peleille voi kertyä melkoisesti hintaa

16.01.2014 13:15 | Juho Anttila

Kohta se nähdään, odotettu virtuaalitodellisuus peleissä. Virtuaalitodellisuus, Oculus Rift etunenässä, on monien mielestä se seuraava todella iso juttu pelaamisessa. Oculus Riftiä kehittävän Oculusin toimitusjohtaja Brendan Iribe arvelee, että myös uuden sukupolven pelikokemusten hinta tulee olemaan merkittävä.

Iribe toteaa, että hän ei laitevalmistajana tietenkään pysty juuri vaikuttamaan tulevien Oculus Rift -pelien hintaan. Mies ei kuitenkaan yllättyisi, vaikka hinnat nousisivat sangen korkeiksi. Oculusin kehittäjäsuhteista vastaava Aaron Davies on samaa mieltä. Daviesin mukaan virtuaalitodellisuudessa digitaaliset objektit tuntuvat todellisemmilta kuin perinteisellä ruudulla. Tästä syystä niistä on myös helpompi pyytää rahaa, mikä avaa pelikehittäjille uusia mahdollisuuksia kerätä tuottoja.

Toisaalta Brendan Iribe näkee, että korkeamman hinnan on heijastuttava myös kokemuksen laatuun. Liian aggressiivinen hinnoittelu on omiaan pelästyttämään kuluttajat toisaalle. Toisaalta mikromaksumallia taitavasti hyödyntämällä rahat saadaan hivutettua parempaan talteen vähän kerrassaan.

Lopulta se, millä hinnalla pelaajat ovat valmiita hankkimaan virtuaalitodellisuussovelluksia, riippuu siitä, minkälaisia kokemuksia tarjotaan. Jos virtuaalitodellisuus lunastaa lupauksensa ja toimii niin, että sen kautta voidaan kokea jotain aidosti uutta ja erilaista, ei hieman korkeampi hinta todennäköisesti haittaa. Jos tarjonta taas muistuttaa liikaa nykyistä pelitarjontaa, voi kuluttajien saaminen mukaan uuden teknologian kyytiin olla haastavaa.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Oculus värväsi riveihinsä entisen EA-pomon

John Carmack jätti id Softwaren

Tuleeko virtuaalitodellisuudesta lopultakin totta? Dome testaa!

Muropaketin uusimmat