Oculus Rift -pelit haxattiin pyörimään HTC Vivellä

15.04.2016 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Virtuaalitodellisuuden saapuminen muistuttaa eräällä, ikävällä tavalla 1990-luvun 3D-kiihdytinkorttien aikakautta. Erilaisia laitteita ja tekniikoita, eikä mikään toimi ristiin keskenään. Laitevalmistajat eristäytyvät omiin pikku lokeroihinsa ja mulkoilevat rumasti muita väittäen, että tämä meidän tekniikkamme on se ihan paras, unohtakaa muut.

Etenkin Oculus Rift -laitteiden ympärille kasvatetaan ikävää yhteensopimattomuusmuuria. Oculus VR haluaa olla suurin ja kaunein, muiden kanssa ei leikitä. Tämä ei tietenkään ole kaikkien käyttäjien mieleen.

Uusi haxi pyrkiikin rikkomaan laitevalmistajien yhteensopimattomuusmuurit. Revive pureutuu Oculus Riftin ytimeen ja muuntaa tuetut ohjelmat toimimaan HTC Vive -virtuaaleilla. Toistaiseksi ohjelma tukee kahta Oculus Rift -ohjelmaa, mutta lisää on luvassa.

Oculus VR ei tietenkään tykkää, että heidän laitteilleen tehtyjä ohjelmia voidaan pyörittää muissa ympäristöissä ja varoittaa, että ”hakkeroidut pelit eivät toimi ikuisesti.” Luvassa on siis pientä piirileikkiä, kun Oculus pätsii pelinsä Revive-yhteensopimattomaksi ja Revive-tiimi pätsii niitä takaisin.

Lähde: ExtremeTech

Lisätietoja: Revive

Lisää aiheesta

Fallout 4 -hakkerointi mahdollistaa pelin tarkan kartoituksen tai sosiaalisemman pelaamisen

Hakkeri analysoi ja spoilaa uuden Doomin sisältöä

Mies teki Super Mariosta Flappy Birdin

Minecraft-virtuaalitodellisuusvuoristorata Garry’s Modin ja Rustin tekijältä