Oculus VR:n johtaja uskoo: virtuaalitodellisuus syrjäyttää television

16.04.2014 11:00 Jukka O. Kauppinen

Virtuaalitodellisuutta siellä ja täällä, joka puolella. Pian myös olohuoneissa, uskoo Oculus VR –yhtiön johtaja ja perustaja Palmer Luckey.

Luckey uskoo niin vahvasti virtuaalitodellisuuden tuloon, että hän povaa sen tappavan jopa kotien televisiot.

”Miksi ostaisit isonkaan telkkarin, vaikka se olisi miten halpa, kun sen valmistaminen kuitenkin vaatii paljon raaka-aineita ja toimituskulut ovat isot? Virtuaalitodellisuuskypärä on televisioon nähden paljon halvempi ja kätevämpi, ja sen voi ottaa mukaansa minne tahansa. Jossain vaiheessa virtuaalitodellisuus on tarpeeksi lähellä todellista elämää ja jos haluat simuloida television katsomista olohuoneessa, niin sekin onnistuu”, Luckey vaahtoaa.

Tosin tässä skenaariossa ei huomioida telkkarin katsomista oman murun, kaverien tai perheen kanssa. Tai konsolipelien pelaamista moninpelinä samalla koneella. Sillä se, että näet muut, voit jutella heidän kanssaan ja ojennella sipsipusseja on kyllä hyvin, hyvin tärkeä osa sosiaalista olemista.

Toisaalta – nettiyhteyden kautta harjoitettu etäyhteiskatseleminen toki lähentää ihmisiä, jotka eivät voisi olla muutoin näköetäisyydellä.

Puolensa kaikessa! Vaan enpä silti usko telkkarin katoamiseen ihan lähivuosikymmeninä!

Lähde: PAX East 2014: Interview With Oculus VR Founder Palmer Luckey

Lisää aiheesta

Oculus Rift – tässäkö pelaamisen tulevaisuus? 

Oculus Rift myynyt 85 000 virtuaalikypärää 

Ääliöt vauhdissa: häiriköintiä ja tappouhkauksia jopa Oculus Riftin työntekijöiden perheille