UUSIMMAT

OculusVR tuo virtuaalitodellisuuden joka kotiin

23.06.2014 20:00 | Jukka O. Kauppinen

OculusVR-yhtiön Oculus Rift –virtuaalikypärä on firman haaveiden mukaan vasta ensimmäinen askel suuressa virtuaalitodellisuusryntäyksessä. Pitkällä tähtäimellä virtuaalitodellisuudesta kaikkine sovellutuksineen tulee joka kodin viihdettä, joka leviää kaikkialle, kuin kännykät ja älypuhelimet kuunaan.

”Tätä ei voida pysäyttää. Virtuaalitodellisuus leviää kuin metsäpalo ja muutaman vuoden sisään se löytyy lähes joka kodista”, ylistää Oculuksen toimitusjohtaja Brendan Iribe.

”Kännyköitä ei voitu pysäyttää. Kotitietokoneita ei voitu pysäyttää. Virtuaalitodellisuutta ei voi pysäyttää. Jos me emme tee läpimurtoa, niin joku muu tekee.”

Jaa-a. Kyllähän virtuaalitodellisuusvempeleet vaikuttavat ihan lupaavilta, mutta odotetaanpas nyt edes sitä, että saamme kauppoihin ensimmäisen sopuhintaisen, käyttökelpoisen, kuluttajille sopivan tuotteen. Ja katsotaan sitten muutaman vuoden kuluttua, että onko virtuaalitodellisuus lyönyt itsensä läpi vai osoittautunut virtuaalitodellisuuskuplaksi. Sillä kyllähän digimaailman historia on puhjenneita kuplia täynnä, Suomessakin.

Oculusin visioita ja näkemyksiä löytyy enemmänkin GamesIndustryn oheisesta artikkelista.

Lue juttu: VR will be in ”almost every household” – Oculus

Lisää aiheesta

E3Dome: Miyamoto sukelsi virtuaalitodellisuuteen 

Lennä kuin lintu – huikea simulaattori tekee pelaajastaan Oculus Rift -linnun 

Samsung ja Oculus löivät hynttyyt yhteen

Virtuaalitodellisuuden pahin vihollinen on kehno virtuaalitodellisuus