Of Orcs And Men on kauhea tarina kansanmurhasta

29.09.2012 15:00 Jukka O. Kauppinen

Pelit ovat harvemmin todella yhteiskuntakriittisiä tai kantaaottavia. Cyaniden työstämä mättöroolipeli Of Orcs And Men kuitenkin pursuaa hämmästyttävää näkemystä ja kannanottoa. Se on näet tarina kansanmurhasta. Kahdesta kansanmurhasta. Uhrien näkökulmasta. Samalla se on tarina kostomatkasta, jonka takana häämöttää toivo.

Arkail on örkkisotilas, jolle on annettu ratkaiseva tehtävä. Sodan synkimmät puolet ja ihmisten julmuuden nähneen veteraanisotilaan on näet yritettävä löytää ja murhata ihminen, joka on tuhoisan sodan takana, hänet joka on yllyttänyt ihmiset vihaamaan muita rotuja, entisen rauhallisen rinnakkaiselon sijaan. Ihmisten keisarin.

Arkailin kaveriksi seikkailussa löytyy Styx, joka on pieni ja kiero salamurhaajapeikko. Kaksikon kaverit ovat todella erilaiset, mutta tässä se pelin jutu piileekin. Toinen on iso ja vahva, toinen pieni, ketterä ja hallitsee pimeämpiäkin taikavoimia.

Vaikka kaverusten tehtävä onkin hyökkäävähkö, niin kaksin kokonaista keisarikuntaa vastaan taisteleminen ei ole ihan helppoa. Niinpä kaksikon matka onkin yhtaikaa sekä tiedonkeruuta, keisarin etsimistä että pakenemista. Käsikirjoituskaan ei vaikuttaisi olevan ihan mustavalkoinen, sillä vaikka keisarikunta sotiikin vihernahkoja vastaan, niin matkalla kohdataan myös ystävällisiä ja avuliaita ihmisiä, jotka eivät hekään tykkää keisarin tempuista.

Lue koko artikkeli: Of Orcs And Men -ensikosketus – tarina vihreästä kansanmurhasta

Lue myös

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 1: renessanssin loistosta uudelle mantereelle

DmC: Devil May Cry -ensikosketus – Dante limbon lumoissa

Europa Universalis IV -ensikosketus – kaupankäynti ja sotiminen ovat sama asia

Steelseries MMO Gaming Mouse Legendary Edition: laatuhiiri, nimihirviö

Wiikon wanha: Beneath a Steel Sky