Oh noes! X-COM-kirja tarvitsee vielä rahallista rakkauttasi, kampanja loppuu tänään

08.02.2016 12:13 Jukka O. Kauppinen

Juho Kuorikosken Tietokonepelien klassikot -kirjasarjan seuraava teos, X-COM, on edennyt joukkorahoituskampanjansa viimeiselle päivälle. Minimitavoite on jo ohitettu, mutta päätavoitteeseen on vielä matkaa.

10 000 euroa pitäisi saada kasaan, joten hei, nyt kunnon pelurit siellä, heittäkääs ennakkotilaus sisään ja auttakaa kirja tavoitteeseensa. Muistakaa myös, että ennakkotilaajatukijat saavat nimensä kirjaan!

Ja kertauksen vuoksi, mihin ihmeen kirjaan?

Monien mielestä Julian ja Nick Gollopin luomaa peliä UFO: Enemy Unknown pidetään maailman parhaana tietokonepelinä. Taktisen ja strategisen pelattavuuden roolipelielementteihin yhdistävä peli on noussut kulttimaineeseen ja saanut sekä virallisia että epävirallisia jälkeläisiä.

X-COM-pelisarjan lähtölaukauksena toiminut UFO: Enemy Unknown syntyi jo 80-luvun villeinä Spectrum-vuosina, kunnes kuihtui olemattomiin epäonnisten yrityskauppojen seurauksena – vain palatakseen takaisin pelimaailman parrasvaloihin vuonna 2012.

X-COM – Tietokonepelien klassikot on tekijähaastattelujen kautta rakentuva historiikki tästä ikonisesta pelisarjasta. Ääneen pääsevät niin X-COMin kanssa tekemisissä olleet kuin henkisiä jatko-osia tehtailleet henkilötkin.

Lisätietoja: Mesenaatti, X-COM – Tietokonepelien klassikot

Lisää aiheesta

Pelikopteri #018 – matkailua menneessä ja tulevassa (Checkpoint)

X-COM – pelikirjailija tarttuu seuraavaksi mahtaviin ufoilupeleihin

Suuret seikkailupelit – rakkaudella rakkaista peleistä [kirja]