Oikeus määräsi LG:n palauttamaan takavarikoidut PlayStationit

11.03.2011 10:00 | Miikka Lehtonen

Tapahtui edellispäivänä: hollantilainen tuomari teki melko yllättävän ratkaisun ja määräsi, että Sonyn kanssa patenttiriitaa käyvällä LG:llä oli lupa takavarikoida kaikki Hollannin PlayStation 3:t, myös pelaajien hallussa olevat. Tapahtui tänään: toinen tuomari heräsi, tikahtui oletettavasti aamukahviinsa ja totesi, että ei näin.

Hollantilainen tuomari todellakin päätti keskiviikkona, että LG:llä oli lupa takavarikoida kaikki Hollannin PlayStation 3:t, olivatpa nämä sitten varastossa, kaupan hyllyllä tai pelaajien olohuoneissa. Tiettävästi ainakaan itkevien pelaajien pleikkareita ei takavarikoitu, mutta hieno päätös joka tapauksessa.

Juttuhan juontaa juurensa patenttiriitaan, jonka mukaan Sony on käyttänyt luvatta LG:n teknologiaa PlayStation 3:n Blu-ray-asemassa. Ongelmaa sotkee se, että sekä Sony että LG ovat mukana Blu-ray-lautakunnassa, joka omistaa formaatin oikeudet ja valvoo niitä.

Oikeuden päätösten tunnetusti kestäessä, EU-alueella on tehty oikeuden päätöksiä, joiden mukaan ensin alueelle ei saatu tuoda lisää konsoleita ja myöhemmin ne jo tänne tuodutkin saatettiin takavarikoida. Nyt kellossa on kuitenkin toinen ääni, sillä oikeus päätti, että firmojen väliset suhteet ja aiemman yhteistyön huomioiden takavarikoille ei ole perusteita. Niinpä LG joutuu palauttamaan takavarikoimansa 300 000 konsolia ja maksamaan 179 000 taalaa oikeudenkäyntikuluja.

Tämä ei toki tarkoita mitään kenenkään syyllisyyden suhteen, sillä se päätös tehdään myöhemmin. Oletettavasti myös kaikki oikeusasteet ajetaan läpi, joten myöhemmin on paljon myöhemmin. Mutta ainakin toistaiseksi PlayStation 3 -konsoleita saa taas tuoda Eurooppaan ja oman konsolinsakin voi vetää esiin piilopaikasta: LG:n kuolemanpartiot eivät tule hakemaan sitä.

Lähde: 1Up

Lisää aiheesta

Patenttikiista: Pysäyttääkö LG PlayStation 3 -konsolien myynnin?

PS3-konsolien tuonti Eurooppaan pysäytetty

PS3-konsoleita riittää Suomessa pariksi viikoksi

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?