OLED-näytöllä päivitetyn Nintendo Switchin valmistuskustannukset eivät ole juuri alkuperäistä Switchiä suuremmat, vaikka konsolin hinta on kalliimpi

17.07.2021 08:38 | Muropaketin toimitus

Nintendo julkisti aiemmin uuden Nintendo Switch -konsolin, jonka isoin uudistus on uusi 7 tuuman OLED-näyttö, joka korvaa alkuperäisen 6,2 tuuman LCD-näytön. Vaikka uusi konsoli on aiempaa kalliimpi, ei sen valmistaminen ole Nintendolle juuri alkuperäistä konsolia kalliimpaa. 

Lisäksi Nintendo Switch OLED -mallissa on 64 Gt sisäistä tallennustilaa, säädettävä selkänoja sekä parannellut kaiuttimet. Myös konsolin telakka on uusittu ja siihen on lisätty langallinen LAN-portti. Sen sijaan lisää tehoja tai 4K:ta konsoliin ei ole tuotu, vaan pelit pyörivät edelleen joko 720p-resoluutiolla konsolilla pelatessa ja 1080p-resoluutiolla telakkaan kytkettynä.

Bloombergin arvion mukaan parempi OLED-näyttö nostaa konsoli valmistuskustannuksia noin 3-5 dollarin edestä. Tallennustilan nostaminen 32 gigatavusta 64 gigatavuun kustantaa 3,5 dollaria ja muut pienet muutokset kuten uusi LAN-portti nostavat yhteenlasketut lisäkokonaiskustannukset noin kymmeneen dollariin.

Nintendo Switchin (OLED model) hinta on 350 dollaria ja se julkaistaan 8. lokakuuta. Hinta on 50 dollaria aiempaa Nintendo Switchiä korkeampi, vaikka valmistuskustannukset ovatkin nousseet vain kymmenellä dollarilla.