Oletko mieluummin LukeSkywalkar87, Anakin95 vai Jarjar2002?

21.12.2011 23:45 | Jouni Mäki-Panula

Star Wars: The Old Republicin pelaajamäärät ovat kimmonneet heti kattoon, ja pelissä seikkaili arvioidusti miljoona ihmistä –  jo ennen kuin se oli edes varsinaisesti julkaistu. Cowen & Companyn analyytikko Doug Creutz näet arvioi, että Old Republicilla saattoi olla 1,5 miljoonaa pelaajaa jo ennen 20. joulukuuta koittanutta julkaisupäivää. Erikoiselta kuulostava yhtälö on mahdollinen, koska ennakkotilaajia otettiin mukaan vaiheittain 13. joulukuuta alkaen.

Keskiviikkona 14. joulukuuta Electronic Artsilla oli 106 palvelinta Old Republicille. Seuraavaan lauantaihin mennessä määrä oli noussut 140 palvelimeen. Samaan aikaan World of Warcraftilla oli 491 palvelinta. Heikoin lenkki päättelyssä onkin, että Old Republicin palvelinmäärää verrataan suoraan World of Warcraftiin, vaikka tiedossa ei ole, miten paljon pelaajia eri pelien palvelimet todellisuudessa majoittavat.

Creutzin mukaan Old Republicin palvelinten määrästä ja ruuhkaisuudesta voidaan kuitenkin laskeskella, että pelaajia täytyi olla vähintään miljoona, mahdollisesti jopa 1,5 miljoonaa ennen julkaisupäivää. Määrä täyttää varmasti odotukset, mutta todellinen koetinkivi on luvassa tammikuussa, kun pelin mukana tuleva ilmaiskuukausi päättyy ja kuukausimaksujen maksaminen alkaa – jos alkaa.

Joka tapauksessa Creutz uskoo, että Old Republicin tilaajamäärä vakiintuu yli miljoonaan. EA ja BioWare kertoivat kesällä olevansa tyytyväisiä, jos peli saa edes puolen miljoonaa tilaajaa.

Tänään pelin pariin on saanut jonottaa aloitushetkestä riippuen 2-2,5 tuntia, kun jokaiselle palvelimelle on ollut vuoroaan odottamassa 800-1000 ihmistä. Yökukkujat kyllä pääsevät hyvin sisään, kunhan vain heräävät aamulla 04-08 välissä.

“Tänään on merkittävä päivä BioWarelle, EA:lle ja Star Wars faneille ympäri mailman – ja uskomme odotuksen olleen sen arvoinen”, kehui BioWaren johtaja Ray Muzyka.

“Star Wars: The Old Republic –pelin saama tuki ja resurssit eivät lopu lanseeraukseen. Tämä on vasta alkua ja kehitämme peliä vielä tulevien viikkojen, kuukausien ja vuosien myötä faneilta saamamme palautteen perusteella.

Jokaisen uuden Star Wars: The Old Republic –pelin mukana tulee 30 päivää peliaikaa, jonka jälkeen  pelaajat voivat jatkaa pelaamista joko tilaamalla lisää peliaikaa hintaan 1kk 12.99 €, 3kk 35.97 € tai 6kk 65.94 €.

Lähde: The Old Republic already has over 1 million players – analyst.

Lisää aiheesta

Videojysäys: Syndicate, Prototype 2, I Am Alive, Crusader Kings II, SW The Old Republic…

Star Wars: The Old Republic -ennakko (PC)

Star Wars: The Old Republic – ensikosketus BioWaren megamorppiin

Lue myös

Arvostelussa Ison Peukun arvoinen Trine 2!

Avaruusnatsit saavat oman rahapelin

Kingdoms of Amalur: Reckoning -ensikosketus – miten fantasian all-stars-tiimi onnistuu?

Remedy julkaisee Alan Waken itse

Minua kuvastaa eniten hahmo nimeltään...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat