UUSIMMAT

Olisiko Firefall seuraava tiimiräiskintähitti?

23.11.2010 11:30 Jouni Mäki-Panula

Red 5 Studios on puoti, jonka olemssaoloa voi vähän jo ihmetellä. Viitisen vuotta sitten entisten Blizzard-jamppojen perustama studio on näet hionut jo viitisen vuotta esikoispeliään. Firefall-räiskinnän olemus paljastettiin suurelle yleisölle vasta äskettäin.

Ensi vuoden lopulla PC:lle ilmestyvä Firefall on mainospuheen mukaan tiimipohjainen toimintaräiskintäpeli, jossa sadat pelaajat ottavat toisistaan mittaa dynaamisessa, avoimessa maailmassa. Moninpeliä on luvassa sekä toisia pelaajia vastaan että yhdessä muiden kanssa, mutta avainrooliin nousee genrelle epätyypillisen laaja skaala.

Firefallin pelaaminen ei maksa mitään, eikä myöskään päivityksistä tai lisäpalikoista tarvitse maksaa. Myytäväksi tulee kuitenkin vapaaehtoisia parannuksia, joiden Red 5 uskoo tuottavan riittävästi rahaa kirstuun.

Peliä ei ole vielä nähty julkisuudessa kunnolla toiminnassa,  joten lupausten edes etäisestä täyttymisestä on vaikea arvella mitään. Perustajien Blizzard-taustakaan ei ole sinänsä mikään lupaus. Ilmaisuus ja joukkuepohjainen nettiräiskintä kuulostaa kuitenkin ihan kivalta yhdistelmältä, jolla serverit saadaan varmasti täyteen ihania pelikavereita.

Lisätietoja: Firefall.

Lisää aiheesta

Ex-WoWistien Red 5 julkistaa ensimmäisen pelinsä syksyllä

WoW-hemmojen Red 5 Studios irtisanoo

Kiinalainen pelioperaattori sijoittaa ex-Blizzardien Red 5:een

Lue myös

Blizzard voisi avustaa Bungieta

Lose/lose on maailman vittumaisin peli

Sunnuntain arvostelutuplassa Arcania: Gothic 4 ja God of War: Ghost of Sparta

Viikko käyntiin Castlevanian ja James Bondin arvosteluilla