Uusimmat

Olympiahuumaa kaksin käsin: Summer Stars ja London 2012

25.07.2012 22:00 Jukka O. Kauppinen

Lähestyvien olympialaisten kunniaksi myös toinen tuore urheilupeli tämän viikon pelaajakansalle: Juho Anttila ottaa selvää millaista urheilunautintoa tarjoaa Summer Stars 2012.

Lajeja onkin mahtunut mukaan mukava nippu, kokonaista 18. Näistä osa tosin on vain muunnelmia samasta mekaniikasta. Esimerkiksi 400 metrin juoksu ei eroa satasen pyrähdyksestä juuri muuten kuin pituudeltaan. Vaihteluakin löytyy onneksi, monenlaisten pelimekaniikkojen muodossa.

Erikoisohjaimien omistajille on tarjolla jopa kaksi hyvin erilaista pelikokemusta jokaista lajia kohtaan. Summer Stars 2012 tukee nimittäin niin Kinectiä, Movea kuin myös Wii Fit -tasapainolautaa. Ohjaimettomat saavat tyytyä padiohjaukseen.

Testiversio pyöri Microsoftin konsolilla, joten Kinectillähän sitä piti kokeilla. Yllättäen toteutus on Kinect-mittakaavassa hyvinkin asiallinen. Tämän toteaminen vaatii tosin hieman hermoja, sillä joidenkin lajien kohdalla oppimiskäyrä on sangen korkea.

Lue koko arvostelu: Summer Stars 2012 (Xbox 360)

Tsekkaa myös:

London 2012 (PC, PS3, Xbox 360)

Myös pelitilat ovat sangen kattavat. Eri mittaisten olympiakampanjoiden ohella voi pelata itse valitsemiaan lajikokonaisuuksia tai bilepelejä, joissa sekalainen sakki voi hyppiä lajista toiseen mielensä mukaan pelin pitäessä kirjaa mitalitilastoista. Myös moninpeli löytyy: kun haastaa muiden kansojen edustajia moninpeliin netin välityksellä, Suomen pisteet nousevat kansainvälisessä rankingissa ja sinilippu liehuu Lontoon yllä. Tai liehuisi, jos pelaajia löytyisi. Testijakson aikana ei ainuttakaan. Huonoa tuuria vai eikö moninpeli kiinnosta väkeä? Mene ja tiedä.

Moninpeli nimenomaan omalla sohvalla onkin paras tapa kokea London 2012:n riemut, sillä tekoäly on kyseenalainen. Se kiskoo lajeissa aivan laidasta laitaan olevia tuloksia. Välillä keihäskisassa hopeamitali jaetaan 42 metrin heitolla, toisinaan 90 metrin kiskaisulla ei pääse edes palkintosijoille. Vaikeustason säätäminen tuntuu vaikuttavan enimmäkseen siihen, millä todennäköisyydellä satunnaislukugeneraattori arpoo eri ääripäiden tuloksia. Peli ei myöskään piittaa tippaakaan realismista lajien tuloksia arpoessaan. Keihäässä kärkisijoilla eivät ole Suomet ja Tsekit, vaan tällä kertaa vaikka perinteinen keihäsmaa Jamaika.

Lue koko arvostelu: London 2012 (PC, PS3, Xbox 360)