Uusimmat

Oman elämänsä sankari, Edge-trolli, sai nekkuunsa oikeudessa

17.06.2011 14:20 Jukka O. Kauppinen

Uutisoimme jo muutaman vuotta sitten oudosta jenkkikaverista nimeltään Tim Langdell, joka terrorisoi pelitaloja ja muita viihdealan yrityksiä tuotenimikiristyksellä. Joskus oikeus tapahtuu ja trollitkin saavat kuonoon.

Kerrataan aluksi:

Jenkkiläinen Tim Langdell on onnistunut sotkemaan pelimaailman kuvioita suorastaan kummallisin tavoin. Kaverin Edge Games on näet ilmeisestikin ominut haltuunsa ison kasan erilaisia tuotenimiä, joiden avulla hän suorastaan kiristää muita peli- ja viihdefirmoja, joiden tuotteiden nimet liippaavat läheltäkään niitä.

Langdell pompahti pinnalle äskettäin, kun hän onnistui poistattamaan Edge-nimisen pelin Applen AppStore-verkkokaupasta. Langdell kun omistaa Edge-tavaramerkin Amerikassa, joten hyh, maksa lisenssi tai nimeä pelisi uudelleen. Paitsi, ai niin, kun pelin tekijä ehdotti, että hän nimeäisi Edgen Edgyksi, niin Langdell rekisteröi välittömästi myös Edgy-nimen.

Ja tämä on vasta pisara meressä. Edge Gamesin ja Langdellin toiminta on mitä ilmeisimmin toki täysin laillista, mutta sitäkin epämoraalisempaa, jos kaverin sekavasta historiasta ja toiminnasta saa mitään selvää. Mitäpä voisi esimerkiksi kommentoida Edge Gamesin peleistä nimeltään ”Mirror’s Spore”, ”Soul Spore” tai ”Mirror’s a game from Edge”?

Oikeus on kuitenkin tapahtunut, sillä trademark-trollimme sai kunnolla kuonoonsa oikeudessa, kun herra yritti haastaa brittiläisen Future Publishing -yhtiön. Langdell yritti jopa väittää, että erinomainen pelilehti Edge olisi alkujaan hänen perustamansa. Tai että Edgen logo on alkujaan hänen tekemänsä.

Edge-peikkomme jopa väitti, että hän olisi julkaissut jenkkiversiota Edge-lehdestä, feikaten amatöörimäisesti oman lehtensä kansikuvia.

Tuota tuota. Juttu on ihan liian pitkä ja huikea tässä sen enempää kuvailtavaksi. Lukekaa koko tarina Rock Paper Shotgunista, jossa hurjaa oikeudenkäyntisarjaa kuvaillaan seikkaperäisesti useamman vuoden ajalta. Näin lystiä ja kiemuraista tarinaa ei osaisi keksiä edes dekkarikirjailija.

Lue juttu: Tim Langdell Loses In Future “Edge” Trial

Langdellin sähläilylle on omistettu jopa ikioma blogi, jossa hänen trademark-trollailujaan voi seurata tarkemmin. Blogista löytää muun muassa juttua, kuinka trollimme on yrittänyt painia myös EA:n, Ubisoftin ja Activisionin kanssa.

Lisätietoja: Chaos Edge

Lue myös

2K Games antoi potkut toimittajia uhkailleelle markkinointifirmalleen

Child of Eden (PS3, Xbox 360)

Gatling Gears -haastattelu – steampunk-räiskintää kahdella sauvalla

Steelseries Shift Cataclysm Keyset – rahat pois WoWittajilta?