Omni-pelijuoksumatto on nyt ennakkotilattavissa

11.08.2013 20:00 | Juho Anttila

Omni

Virtuaalitodellisuus tekee kovasti tuloaan pelaajien olohuoneisiin. Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit ovat jo saaneet laajaa näkyvyyttä, mutta täydellisen todellisuuden illuusion saavuttaminen vaatii muutakin. Yksi vastaus tähän tarpeeseen on Virtuix Omni-pelijuoksumatto.

Jo aiemmin esitelty Omni on joka suuntaan toimiva juoksumatto, joka sisältää myös pelaajan liikkeitä seuraavan, Kinectin kaltaisen laitteiston. Tarkoitus on tehdä pelissä liikkumisesta ja ampumisesta aidon tuntuinen fyysinen kokemus. Kun pakettiin lisätään vielä Oculus Rift tai vastaava näyttölaite, voidaan puhua melkoisen vakuuttavasta virtuaalitodellisuuskokemuksesta.

Virtuix Omni haki rahoitusta laitteen viimeistelyyn Kickstarterin kautta. Tavoite oli saada kasaan 150 000 dollaria, mutta lopulta rahaa kertyi 1,1 miljoonaa. Vekotin saadaan viimeisteltyä keräyksen turvin ja yritys on nyt avannut myös mahdollisuuden ennakkotilata ensi vuoden maaliskuussa ilmestyvä laite.

Yksittäinen Omni kustantaa 500 dollaria ja sisältää itse juoksumaton lisäksi erikoisvyön, kengät ja tarvittavat sovellukset. Tarjolla on myös kahden juoksumaton Duel Deluxe -paketti, joka sisältää yllä mainitut varusteet tuplana sekä bonuksena vielä kolmannet kengät.

Laitteen saatavuudesta Euroopan puolella ei ole vielä tarkempaa tietoa. Omnia halajavien kannattaa varautua ainakin muhkeisiin postikuluihin, sillä vekotin ei ole siitä pienimmästä päästä. Tosin taloudellista panostusta suurempi haaste voi olla perheen sisustusvastaavan vakuuttaminen siitä, että olohuoneen feng shui tarvitsee ehdottomasti Omnin kaltaisen mötikän täydellisen tasapainon saavuttamiseksi. Toisaalta Omnia voi markkinoida peliskeptisille samalla argumentilla kuin aikanaan Nintendon Wiitä: sillähän saa liikuntaakin.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Oculus Rift ja juoksumatto luovat ylivertaisen TF2-kokemuksen

John Carmackista Oculusin teknologiajohtaja

Tuleeko virtuaalitodellisuudesta lopultakin totta? Dome testaa!