Onko Bitwisards parasta suomalaista komediaa ikinä? Tiedä häntä mutta katso nyt ensin traileri

26.07.2016 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Miha Rinteen Matkailua pelialalla -sarjakuvaan pohjautuva Yle Areena -komediasarja Bitwisards – nuoret gurut kyberavaruudesta julkaistaan elokuussa kaiken kansan naurettavaksi. Sitä ennen voimme vielä vähän nauttia ennakkohypeistä ja vaikka hihitellä sarjan trailerille.

Bitwisards on…

Osittain piirretty komediasarja Suomen peliteollisuuden alkuajoista 90-luvulta, sen noususta, tuhosta ja uudesta uhosta. Tarina seuraa kahden pitkän apurahan saaneen dokkaristin seikkailua Bitwisard Oy-nimisessä pelifirmassa. Lapsenkengissä tarpova työkulttuuri, hullut visionäärit ja pimahduksen partaalle polttava intohimo roiskahtelee firman työtiloissa, joissa työntekijät myös nukkuvat. Palkattomia pelintekijöitä tipahtelee tuoleilta ja kompuroi komeroista. Vain yhdelle heistä paikan diktaattori Ice Hair (Kari Ketonen) on suostunut tekemään työsopimuksen.

Sarja kertoo äärimmäisesti karrikoiden ja parodioiden pelialan alkuaikojen omituisista käytännöistä, sekopäisistä ihmisistä ja kummallisista tapahtumista. Mitä tahansa saattaa tapahtua, kun kengännauhabudjetilla elävät henkilöt luovat unelmaansa Pelistä ja elävät samalla outoa elämää yhteiskunnan oudommalla reunamalla. Valmistuuko Peli koskaan?

Bitwisards julkaistaan Yle Areenassa 4.8.2016.

Ja tärkeä tieto: Bitwisardsia ei nähdä (ainakaan vielä) telkkarissa ja ainakin allekirjoittanut pyytäisi, että älkää ripatko sarjan jaksoja hirveästi. Älkääkä tuubittako niitä. Sillä sarjan jatko riippuu täysin siitä paljonko katselukertoja Yle Areenassa olevat jaksot saavat. Jos sarja löytää yleisönsä ja siitä nautitaan (ja klikkejä kertyy), niin jatkoa saattaa tulla!

Ps. Tänään katsomme sarjaa muutaman pelialajampan kanssa. Reaktioita tulossa!

Lisätietoja: Bitwisards – nuoret gurut kyberavaruudesta

Lisää aiheesta

Matkailua pelialalla – sarjakuva sekoittaa totta ja tarua, itkettää ja naurattaa

Matkailua pelialalla –sarjakuva sai yllättävän jatko-osan

Pelikopteri #018 – matkailua menneessä ja tulevassa (Checkpoint)

Sarjakuvasta komediasarjaksi: suomalaisen pelialan historiaa käsitellään nauramalla

Yle-verorahat hyvässä käytössä: psykokomedia suomalaisen pelialan alkuvuosista

Muropaketin uusimmat