UUSIMMAT

Onko Counter-Striken aika jo ohi?

25.06.2012 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Kirjoittelimme taannoin kolumnin FPS-pelien kriisistä ja eSports-veteraani Counter-Striken ongelmallisesta tilanteesta. Voit lukea vanhan juttumme täältä: Kolumni: FPS -pelien kriisi.

Tarina on siitä sitten jatkunut, pelit kehittyneet mutta tilanne ei ole muuttunut wanhan kunnon CS:n kannalta sen toiveikkaammaksi, kuten Cortezz kirjoittaa naapurissamme Sett.fi-saitilla. CS:n hidas hiipuminen on Cortezzin mielestä ihan luonnollista, sillä markkinatalous pelaa myös pelimarkkinoilla.

Counter-Striken monopolin loputtua palattiin siis takaisin vapaille markkinoille, joissa jokaisella pelillä on mahdollisuus nousta ja saada osansa markkinoista. Uskallan väittää, että CS:n kaltaista dominoivaa peliä ei tule enää olemaan, koska pelimarkkinat näyttävät noudattavan muiden markkinoiden todistamia teorioita. Pitää siis vain ilmeisesti tyytyä siihen, että turnauksissa pyörii monia eri pelejä. Tosin tämän vapaamman kilpailun pitäisi luoda sellainen tilanne, että pelintekijöiden pitää panostaa suuria rahoja oman pelinsä turnauksiin saadakseen etua ja näkyvyyttä. Tätä nähdään jo nyt MOBA-puolella.

Lue koko juttu: Sett.fi, Kynärin kuolema ja pelimarkkinat

Lisää aiheesta

Kolumni: FPS -pelien kriisi

Domen ennakkossa ammattilaispelaamisen tulevaisuus – Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike julkaistiin Android-alustalle

Lue myös

Dirt siirtyi rallipoluilta romurallishowbisnekseen – lue arvostelu

Mass Effect 3:n loppu laajenee jo ensi viikolla!

Tienaa MS-pisteitä saavutuksilla

Wiikon wanha: Ghostbusters – veikot joille hädässä soitetaan

Muropaketin uusimmat