UUSIMMAT

Onko FIFA 12 vain perinteinen vuosipäivitys? Lue arvostelu!

06.10.2011 20:00 Tero Lehtiniemi

Joukkuepelit ovat surullisen kuuluisia siitä, että niitä on kovin vaikea pelata yksin. Niinpä jo ammoisista ajoista lähtien ne henkilöt, joilta on puuttunut atleettisuuden tai sosiaalisten vuorovaikutuskykyjen kaltaisia näissä lajeissa varsin tarpeellisia taitoja ovat joutuneet hankkimaan kokemuksensa penkkiurheilun tai videopelien kautta. Huomioiko jalkapallogenren tämänhetkistä mestaruuspaikkaa pitävän FIFA-sarjan uusin versio myös yksinpelaajat?

Huonolta näyttää, mikäli uskomme Miikka Lehtosta. Ja miksemme uskoisi:

FIFA 12 jatkaa siitä, mihin viime vuonna jäimme ja suuntaa yhä selvemmin kohti moninpelin vihreitä kenttiä. Kaikki eivät tästä – tai pelin muistakaan – muutoksista pidä.
FIFA-sarjan suuntana on ollut selvästi moninpeli jo useamman vuoden ajan. Nettipelin tilat paranevat vuosi vuodelta ja tarjoavat mahdollisuuden pelailla virtuaalifutaajallaan virtuaalisissa futisseuroissa kaverien kanssa, tietenkin täysin muiden ihmisten täyttämiä joukkueita vastaan, ja paljon muutakin.

Samaan aikaan yksinpelaajilla on kädessä tyhjä arpa. Perinteisesti kämäinen ja buginen manageritila, yhtä kämäinen Be A Pro ja mahdollisuus pelata turnauksia tylsää tekoälyn joukkuetta vastaan eivät ihan riitä. Jos toivoit, että tämän vuoden painos toisi tilanteeseen helpotusta, tyhjä arpa: suunta jatkuu samana. Moninpeli on pelimme!

Lue koko arvostelu

Lue myös

Battlefield 3 sittenkin Steamiin?

Kun luulit että japsiropea ei voisi enää nimetä tyhmemmin…

Experience 112 (PC)

Dream Trigger 3D (3DS)