UUSIMMAT

Onko FIFA 14 hintansa arvoinen? Kyllä, jos…

14.11.2013 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle Laakso pääsi vaihtoaitiosta kentälle ja pisti vastustajan maalin tutisemaan kuin Shao Lin Soccerin pelaajat konsanaan. FIFA 14 osoittautui päteväksi futisviihteeksi, joskaan ei aivan täysin pistein…

Sisällöltään muutenkin esimerkillinen FIFA-sarja saa tämän vuoden painoksessa joitain uudistuksia vanhoihin pelimuotoihinsa. Uratilaan paluun tekee mahdollisuus valmentaa seura- ja maajoukkueita samaan aikaan. Pelaajien skouttaus on myös uramuodossa saanut joitain parannuksia: omat tiedustelijat eivät anna tarkkoja numeroita pelaajien taidoista, ainoastaan suuntaa antavia lukuja, joiden välissä taidot ovat. Pidempiaikainen seuraaminen luonnollisesti tarkentaa tietoja.

Näkyvin pelimuotojen uudistus on seasons-moodista tehty nettiversio co-op seasons. Kaverin kanssa yhteistyössä pelataan kaksi vastaan kaksi -otteluja muita pelaajia vastaan internetissä, joiden mittaan cooppaajat yrittävät edetä divisioonatasolta liigamestaruuteen. Pelitila miellyttää, sillä EA on miettinyt siinä niitäkin pelaajia, joilla ei ole kavereita linjoilla pelaamaan oman klubin pro clubs -pelejä.

Pro clubs -muodon isoin muutos on avoimilla servereillä pelattujen drop in –matsien uusiksi pistetyt pelaajamäärät. Nyt FIFA tukee ainoastaan 5 vs. 5 -pelejä. Toisaalta asia toimii, koska edellisten vuosien 11 vs. 11 -pelit tuntemattomien pelaajien kanssa ovat olleet pahimmillaan täysin kontrolloimatonta kaaosta. Nyt neljän muun pelaajan kanssa vuotavat taktiikat ja mokat tekevät pelaamisesta edelleen hauskaa ja toimivaa oikeassa peliseurassa. Vähemmän hyvässä seurassa muoto kärsii syötönpyyntö-spammista, jota ihmispelaajat syytävät tekoälylle aina kun se saa pallon. Tämä johtaa turhan usein pelaamisen rakoiluun.

Lue koko arvostelu: FIFA 14 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lisää aiheesta

FIFA 12 (3DS) 

FIFA 12 (PC, PS3, Xbox 360) 

Lords of Football (PC) 

Mulkaisu: FIFA 14 

Pro Evolution Soccer 2014 (PC, PS3, Xbox 360)