Onko iPad 2:sta pelikoneeksi?

30.03.2011 17:15 | Jukka O. Kauppinen

iPhone on muodostunut, puhelinominaisuuksiensa sivussa, myös kovin suosituksi viihde- ja pelikoneeksi. Mutta entäpä iPad? Muodikkaan ilmiöitymisen lisäksi iPadille julkaistaan jo runsaasti kaikenlaisia ohjelmia – ja laitteesta julkaistiin viime viikolla tehokkaampi iPad 2 -versio.

Maestro Lehtonen oli nopea – ja nousi itselleen ikioman iPad 2:n omaan hupikäyttöönsä. Samaan syssyyn herra testasi laitetta myös pelaajan näkökulmasta…

Lainaus artikkelista:

Ei ole sattumaa, että iOS:n myydyimmät pelit ovat yksinkertaisia ja välittömän pelattavia pikkupelejä, joissa hauskat ideat kohtaavat hiotun pelattavuuden. Angry Birds, Cut the Rope ja niin edelleen. Mutta löytyy laitteelle muunkinlaisia pelejä, jotka ovat juuri sillä parhaimmillaan.

Minä tykästyin laitteeseen pitkälti sen takia, että se antaa mahdollisuuden tehdä ja pelata aivan uudenlaisia pelejä. Sanotaan niitä vaikka sähköisiksi lautapeleiksi. Monista suosituista ja oikeista lautapeleistä on julkaistu iPadille äärimmäisen helposti mukana kulkevat ja pelimekaniikan automatisoivat versiot, jotka irtoavat vielä lautapeliin verrattuna pikkurahalla. Mikäs sen mukavampaa kuin tempaista vaikka rautatieasemalla repusta iPad ja pistää pystyyn tiukka Carcassonne-matsi?

Mutta sama konsepti kantaa kauemmaskin. Esimerkiksi kotimainen Huikea kehittää parhaillaan iPadille Dust Up For Two –peliä, joka on eräänlainen tosiaikainen, heksapohjainen strategiapeli. Lautapelien ”helppo oppia, vaikea hallita” –pelattavuus yhdistettynä sähköisten pelikoneiden näyttävyyteen ja helppoon käyttöliittymään? Lisää tätä, kiitos!

Lue koko artikkeli: iPad 2 pelimiehen perspektiivistä

Lue myös

EVE Online FanFest 2011 – ”EVE is real”

Kinect-pelit testissä

Mad Catz Wireless Racing Wheel – tärinätön perusratti Xbox-kuljettajille

Nintendo 3DS – Dome testasi uutuuskonsolin

Zeebo – kehitysmaille suunniteltu pelikonsoli

Muropaketin uusimmat