Onko PSVR 2 flopannut? Sonyn mukaan on liian varhaista sanoa

23.05.2023 16:25 Muropaketin toimitus

PlayStation VR 2:n virallisia myyntilukuja ei ole julkistettu, ja nyt PlayStation-pomo on kommentoinut VR-laitteen menestystä vältellen.

PlayStation VR 2 -virtuaalitodellisuuslaite saapui markkinoille helmikuussa, ja etukäteen PlayStationilla oli suuret odotukset sen menestyksestä. Maaliskuussa analytiikkayhtiö kuitenkin arvioi, että VR-päähine on myynyt odotettu kehnommin, vain alle 300 000 yksikkö maailmanlaajuisesti.

Heikosta menestyksestä kielii ehkä sekin, että Sony ei ole paljastanut tarkkoja myyntilukuja laitteelleen. Nyt PlayStation-pomo Jim Ryan on sentään kommentoinut VR-laitteen menestystä, tosin vähän kierrellen ja kaarrellen.

PSVR 2 on vasta julkaistu, joten on hieman liian varhaista arvioida sen suosiota”, Ryan kertoi japanilaismedia Famitsun haastattelussa Comic Bookin mukaan. ”Mutta olemme iloisi positiivisista reaktioista käyttäjien ja median keskuudessa.”

PSVR 2 onkin saanut hyvän vastaanoton kriitikoilta, ja myös Muropaketin arviossa sitä kehuttiin paljon. Käytännössä ainoastaan pelivalikoima on herättänyt huolta, kuten VR-laitteiden kanssa aiemminkin. Lisäksi PSVR 2 ei ole mikään halpa laite, mikä varmasti jarruttaa sen myyntejä.

Ryan kuitenkin korosti haastattelussa, että PlayStation jatkaa PSVR 2:n tukemista.

LUE MYÖS: Testi PlayStation VR 2 on erinomainen laite – vain hinta ja pelitarjonta hiertävät

LUE MYÖS: PSVR 2 on erinomainen, mutta entä pelit? Kokeilussa 10 julkaisua Sonyn VR-laitteelle