Onko sulla yhä Pac-Man-kuume?

07.08.2015 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Jonnet tuskin muistavat, mutta me vanhukset emme pääse ikinä yli Pac-Man-kuumeesta ja Tuija-Mariasta. Joten olkoon se tekosyy tämän biisin linkittämiselle, taas kerran:

 

Ja kun tämä on hoidettu pois alta, niin sitten ripaus asiaa. Bandai Namco näet julkaisi annoksen kuvia ja videoita tulevasta Pac-Man 256 –pelistään, joka ovelan oudosti pohjautuu alkuperäisen Pac-Man-kolikkopelin legendaariseen bugiin.

Miikka kertoi siitä näin:

Pac-manissa todellakin on humoristinen bugi. Wanhassa kolikkopelissä oli teoriassa kyllä tasoja vaikka miten paljon, mutta kenttälaskuri on yksi kahdeksanbittinen tavu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että se pystyy kuvaamaan lukuja välillä 0 – 255. Kun olisi aika aloittaa 256. kenttä – mihin menee hyvältäkin pelaajalta noin kuusi tuntia aikaa – peli kyrvähtää omaan logiikkaansa. Tuloksena on ruutu, jossa puolet kentästä on sekalaisia kirjaimia ja numeroita, eikä kenttää voi enää päästä läpi.

Pac-Man 256 –peliä tekee loistavan Crossy Roadin tehnyt Hipster Whale –studio, joten rohkenen uskoa että tulossa on jotain tosi vänkää ja erikoista pelattavaa. Ja ennen kaikkea peli, joka ei ratsasta vanhoilla & väsyneillä jutuilla, vaan on paitsi hyvä, myös omaperäinen.

Ehkä odotan liikoja, mutta herkutellaan nyt näin:

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Pac-manin kuuluisasta bugista tehdään videopeli  

Pac-Man täyttää 35 vuotta 

Maailma on valmis! Nyt voit (oikeasti) pelata Pac-Mania Google Mapsissa 

Saturnuksen kuu osoittautui nälkäiseksi avaruus-Pac-Maniksi 

Muropaketin uusimmat