Onko tässä kaikkien aikojen törkein pelien rahastusyritys? Kuolleista herännyt battle royale -peli pyytää maksamaan jokaisesta ottelusta

13.05.2020 15:00 | Muropaketin toimitus

Paluun tehneen The Culling -pelin rahastusmalli kuulostaa pahasti myöhästyneeltä aprillipilalta.

The Culling on yksi battle royale -villityksen kehnoimmin menestyneitä pelejä, eikä olekaan mikään ihme, että koko projekti kuopattiin jo yli vuosi sitten. Nyt Eurogamer kertoo kuitenkin, että Xaviant-studion verkkopeli on yllättäen palaamassa kuolleista Xbox Onella, tällä kertaa nimellä The Culling Origins.

Ikään kuin tämä ei olisi jo tarpeeksi hämmentävää, sisältyy uuteen peliin melkoinen rahastusyritys. Ensialkuun pelaajilta pyydetään 4,99 dollarin maksu yhden päivän kokeilujaksosta. Tämän jälkeen kaikki yksittäiset ottelut kustantavat Match token -merkkejä, joita voi saada kahdella tavalla: voittamalla otteluita tai ostamalla.

Eurogamerin mukaan kolmen ottelumerkin paketti tulee maksamaan 0,99 dollaria, ja 4,99 dollarilla saa jo 20 ottelumerkkiä. Tarjolla ovat myös seitsemän tai 30 päivän tilaukset, joilla voi pelata rajattomasti. Edullisin tapa lienee 30 päivän pelipassi, jota kaupataan hintaan 5,99 dollaria.

Viime kädessä tämä tarkoittaa, että aiemmin pitkään ilmaispelinä toiminut The Culling tekee paluun täysin tilauspohjaisena pelinä, josta maksetaan joko viikko, kuukausi tai ottelu kerrallaan. Päätös on hämmästyttävä, kun edes ilmaispelattava versio pelistä ei saavuttanut merkittävää suosiota.

The Culling Origins saapuu ilmeisesti Xbox Onelle huomenna, 14. toukokuuta, ja PC-versio seuraa perästä myöhemmin. Alta näet uusitun version trailerin.