Osallistu tutkimukseen: nettipelihäiriköt ja suojauskeinot suurennuslasin alla

11.04.2014 12:30 | Jukka O. Kauppinen

Petri Tolonen tekee pro gradu –tutkielmaa aiheesta, joka on lähellä monen kunnon nettipelaajan sydäntä: nimittäin nettipelien häiriköistä ja näiden torjunnasta. Tolonen pyytää Domen lukijoita osallistumaan tutkimukseen ja vastaamaan 5-10 minuutin mittaiseen kyselyyn.

Herran viesti Domen lukijoille:

Teen pro gradu -tutkielmaa, joka on osa filosofian maisterin (pääaineena tietojenkäsittelytieteet) opintojani Oulun yliopistossa. Tutkielmani aiheena on häiriökäyttäytyjät verkkopeleissä. Osana tutkielmaan kuuluu kysely, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa liittyen huijareiden ja muiden häiriköiden (engl. griefer) vaikutuksiin kanssapelaajiin ja peleihin, sekä nykyisten torjuntatapojen tehokkuuteen torjua häiriökäyttäytymistä. Häiriökäyttäytyjiä on tutkittu jonkin verran ennenkin, mutta näissä tyypillisesti käsitellään häiriökäyttäytyjiä, häiriökäyttäytymisen määrittelyä ja heidän tavoitteitaan, ja tutkimusten kohteina ovat häiriökäyttäytyjät itse.

Tutkielmani kohderyhmään kuuluvat kaikki verkkopelejä pelanneet taitotasosta, pelialustoista ja pelilajityypeistä riippumatta. Vastauksesi on siis yhtä arvokas, olit sitten salamannopeasti pääosumia takova tryhard tai stalinpuusta veistetyllä koneella kerran viikossa lentävä pilotti. Oleellista on, että omaat kokemusta verkkopeleistä, joissa vähintään kaksi ihmispelaajaa vuorovaikuttavat keskenään samassa pelimaailmassa.

Analyysin kannalta vapaamuotoisia vastauksia sisältävät kysymykset ovat erittäin tärkeitä, mutta näihin vastaaminen ei ole pakollista. Muihin kysymyksiin vastaaminen vie noin 5-10 minuuttia. Vastauksia kyselyyn vastaanotetaan maanantaihin 21.4.2014 kello 21:00 asti.

Kiitos jo etukäteen vastaajille!

Lisätietoja: Häiriökäyttäytyjät verkkopeleissä –tutkielman kysely

Lisää aiheesta

GTFO – pelaamisen pimeä, naisvihamielinen puoli 

Joku DDoSsaa Blizzardia, kaikki nettipelit kärsivät 

Titanfall-huijarit eristetään omaan peeloliigaansa 

Valven huijauksenestojärjestelmän kuviteltiin kyttäävän käyttäjiä – sitä se ei tee