UUSIMMAT

Osataan sitä Suomessakin – pelit huolestuttavat kristillisdemokraatteja

31.01.2008 18:56 | Miikka Lehtonen

Amerikan touhuja päivitellessään sitä joskus unohtaa, ettei Suomikaan ole immuuni kirkasotsaisten hyväntekijöiden vaikutukselle. Onneksi joku jaksaa kantaa huolta ja ehdottaa, että pelejä pitäisi valvoa tarkemmin.

Tällä kertaa asialla ovat kristillisdemokraatit, jotka ovat esittäneet tietokonepeleille ennakkotarkastuksia – lue ennakkosensuuria. Puolueen talvikokous haluaisi nähdä myös tiukempia ikärajoja, kertoo Helsingin Sanomat.

Bjarne Kallis kumppaneineen haluaisi, että peleihin sisällytettäisiin ”tarkka kuvaus pelin sisältöominaisuuksista ja tarinasta, pelaajalta edellytettävästä toiminnasta, väkivallan hallitsevuudesta ja raakuudesta, sekä pelin eroottisesta sisällöstä.”

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä ilmoittaa jatkavansa esityksensä valmistelua, mutta henkilökohtaisesti voisin säästää heiltä vaivan yksinkertaista silmien avausta vastaan. Pelien kansissa nimittäin komeilee jo selkeillä ikoneilla kuvausta pelien sisällöstä ja soveltuvuudesta lapsukaisille, kiitos PEGIn työn. Myös vaatimukset kovemmista ikärajoista tuntuvat oudolta, kun esimerkiksi sangen siisti ja viaton Mass Effect pokkasi 18+-ikärajan.

Perinteiseen tyyliin kyse ei taida kuitenkaan olla siitä, etteikö tietoa olisi oikeasti tarpeeksi saatavilla, vaan siitä, että sitä valvoo väärä taho – eli muut kuin itse huolestuneet. Henkilökohtaisesti luottaisin silti enemmän puolueettomaan tahoon kuin minkäänlaista poliittista agendaa ajavaan puolueeseen.

Lue lisää eDomesta

Kiina kielsi World of Warcraftin luurangot

Erävoitto peleille: Kalifornian sensuurilaki kaatui

Pelirasismi taas höyrypäiden ilonaiheena Yhdysvalloissa

Fox: Halo 3 tekee lapsistasi rasistisia pedofiilihomofoobikoita

Puukot pois peleistä, pääministeri pyysi

Muropaketin uusimmat