Ostaisitko Taiton valmistamaa viinaa? – Space Invandersin kehittäjä tislasi votkaa ennen uraa pelialalla

02.05.2018 21:27 | Muropaketin toimitus

Taiton tislaaman viinan sanotaan olleen huippuluokkaista.

Kuten hyvin muistetaan, aloitti Nintendo myymällä pelikortteja. Sega puolestaan sai alkunsa halusta luoda huvittelulaitteita Yhdysvaltain armeijalle.

Space Invadersista tuttu vanhan koulukunnan videopelivalmistaja puolestaan möi tislaamaansa votkaa ennen suuntaamista kohti pelialaa.

Kiitos viinaurasta kuuluu Taiton perustajalle Michael Koganille, joka ponnisti Ukrainan Odessasta. Näin kertovat Chris Kohler kirjassaan Power-Up ja pelien lokalisaatiotestaaja Matt Alt Twitterissä.


Kun Kogan joutui pakenemaan isänmaastaan vuoden 1917 Venäjän vallankumouksen alta, päätyi hän lopulta Tokioon. Siellä hän opiskeli Wasedassa – eräässä Japanin tunnetuimmassa akateemisessa instituutiossa.

Kogan perusti Taito Trading Companyn Tokiossa vuonna 1953. Yritys toi maahan sekalaisia kulutustavaroita. Lisäksi se oli maan ensimmäinen viinaa tislaava yritys: votkaa myytiin nimellä Troika, ja se oli ainakin Taiton mukaan makoisaa viinaa.

Taiton tiedottaja kertoo, että Troika oli laadultaan huippuluokkaa ja että sillä oli hyvä maine. Tätä japanilaista votkaa myytiin jopa maan hienoimman hotellin, Imperial Hotelin, baarissa.

Muropaketin uusimmat