Uusimmat

“Ostan pelin heti sen julkaisupäivänä, saatana!” – Peliala reagoi Return to Monkey Island -raivoon, pelistä julkaistiin uusia videoita

19.07.2022 19:11 Muropaketin toimitus

Monet pelialan suuret tekijät ottivat kantaa Monkey Island -kehittäjien kohtaamaan häirintään. Lisäksi Return to Monkey Island -seikkailusta julkaistiin uusia videoita, joissa näkyy esimerkiksi Scumm Bar.

Return to Monkey Island tulee saataville tämän vuoden aikana PC:lle ja Nintendo Switchille, mutta sen julkaisuajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu. Pelin kehittäjät julkaisivat uusia videoita, joista saa hyvän kuvan siitä, miltä peli näyttää. Asiasta kirjoittaa Eurogamer.

Toisessa videossa Monkey Island -pelien sankari Guybrush Threepwood kulkee alkuperäisen pelin Mêlée Island -nimisellä saarella. Videossa nähdään saaren satamaa, pahaenteinen laiva ja Scumm Bar.

Monkey Island -pelit on jaettu eri lukuihin, ja aiemmin julkaistulla videolla saadaan vihiä siitä, miltä lukujen esittelykuvitus näyttää.

Return to Monkey Island -kehittäjät ovat joutuneet itseään pelisarjan faneiksi sanottujen henkilöiden tähtäimeen, sillä pelin ulkonäkö on aiheuttanut suurta raivoa. Monkey Island -luoja Ron Gilbert kyllästyi pilkkaamiseen, joka ulottui jopa häneen itseensä asti. Gilbert julisti aiemmin, että pelin ulkonäkö ei miellytä kaikkia, mutta se on juuri sellainen kuin hän itse haluaa.

Monkey Island -pelien niin sanottujen fanien toiminta herätti huomiota, sillä esimerkiksi The Last of Us -pelien kehittäjä Neil Druckmann osallistui keskusteluun.

“Jopa seikkailupelit joutuvat toksisten “fanien” kohteeksi, jotka väittävät tietävän pelikehityksestä enemmän kuin alkuperäisten Monkey Island -pelien luojat”, Druckmann kirjoitti.

Druckmann lisäsi, että hän toivoo Gilbertin ja muiden Return to Monkey Island -kehittäjien jatkavan pelin tekemistä oman näkemyksen mukaan.

“Peli näyttää suurenmoiselta! Ostan pelin heti sen julkaisupäivänä, saatana!”, jatkoi Druckmann.

Myös Sony Santa Monica -studion johtaja Cory Balrog ihmetteli pelin saamaa negatiivista huomiota.

“Mitä helvettiä? Älkää kohdelko pelikehityksen sankariani kuin roskaa. Olen pahoillani, että olet joutunut sietämään tällaista paskaa. Kiitos, kun olet tehnyt sellaisia juttuja, jotka inspiroivat minua. Älä lopeta sitä koskaan”, Balrog totesi.

LUE MYÖS: Return to Monkey Island jää pelisarjan viimeiseksi osaksi