UUSIMMAT

Ostatko pelejä, elokuvia tai tietotekniikkaa ulkomailta? Heinäkuussa on tulossa isoja muutoksia

23.06.2021 12:17 | Muropaketin toimitus

Fyysisten viihdykkeiden ja laitteiden ostaminen ulkomailta tulee kokemaan isoja muutoksia heinäkuun alusta lähtien. Posti kertoo tuoreessa tiedotteessaan olennaisia asioita, jotka jokaisen on hyvä tietää.

Koko EU:n alueella astuu voimaan verkkokaupan arvonlisäverouudistus 1.7.2021. Jatkossa myös alle 22 euron arvoisista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta lähetettyjä lehtiä. Posti on varautunut arvonlisäverouudistukseen ja tullaustapoja 1.7. alkaen on kolme:

1. ALV maksetaan verkkokaupassa

Jos verkkokauppa tarjoaa siihen mahdollisuuden, maksat arvonlisäveron ostoksen yhteydessä. Lähetyksen tiedot välittyvät Postille suoraan verkkokaupasta ja Posti toimittaa tulli-ilmoituksen Tullille. Kustannus on 0 € ja sinun ei tarvitse tehdä toimenpiteitä.

2. Digitaalinen tullaus

Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Voit myös itse lisätä lähetyksen seurantaan syöttämällä lähetyksenseurantakoodin. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90 € + ALV.

3. Tullaus Tullin sivuilla ja Postin käsittelymaksu Postin sivuilla

Saat saapumisilmoituksen lähetyksen saavuttua Suomeen, väliaikaiseen varastoon. Tee tullaus ja maksa ALV Tullin verkkosivuilla ja maksa Postin käsittelymaksu 2,90 € Postin sivuilla. Voit valita tämän tullausvaihtoehdon aina, jos haluat tehdä tullauksen itse. Tämä vaihtoehto tulee valita, kun lähetyksen arvo on yli 150 € tai lähetyksen tiedoissa on puutteita.

Jotta tullausprosessi on sujuva, verkkokaupassa on tärkeää antaa oikea matkapuhelinnumero sekä sähköpostiosoite.

(Ohjeistuksen sulavuus on Postin näkemys asioista. Muropaketin toimitus ei voi mennä takuuseen, että kaikki sujuu kuin tanssi ruusuilla.)