UUSIMMAT

Ota varaslähtö kehutun kauhupelin jatko-osaan: Hyytävä demo nyt saatavilla!

06.10.2016 19:00 | Tuukka Hämäläinen

outlast-outlast2-001

Ylistetyn kauhupeli Outlastin jatko-osa ilmestyy vasta ensi vuonna, mutta demoversio on jo nyt ladattavissa. Outlast 2 vie pelaajan täysin uuteen ympäristöön, Arizonan autiomaahan, tutkimaan raskaana olleen naisen murhaa.

Vuonna 2013 ilmestyneen Outlastin jatko-osa on lykätty alkuvuoteen 2017, mutta pelin demoversio on jo nyt saapunut ladattavaksi Steamiin. Demosta uutisoivan Rock Paper Shotgunin mukaan demo on kuitenkin valitettavasti vain 10-15 minuuttia pitkä, eikä tarjoa uutta kuvastoa niille, jotka ovat katsoneet pelistä julkaistuja demovideoita pelimessuilta.

Outlast sijoittuu samaan universumiin kuin aiempi peli, mutta sen tarina ja henkilöt muodostavat itsenäisen kokonaisuuden. Siinä missä edellisessä pelissä lähdettiin tutkimaan epäilyttävää mielisairaalaa, on jatko-osan keskiössä raskaana olleen naisen murhan tutkiminen Arizonan takapajuisilla kulmilla. Murhaa selvittämään lähtevät tutkiva journalisti Blake Langermann ja hänen vaimonsa, jotka päätyvät pelin demossa arizonalaisen maatilan kulmille.

Jos 8-gigaisen demon lataaminen ja asentaminen tuntuu liian työläältä, voit fiilistellä ilmeisesti täysin samaa pelidemoa alla olevalta videolta. Outlast 2 ilmestyy alkuvuodesta PC:n lisäksi myös PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Outlast 2
Kaikki jutut aiheesta
Keskustelu

Tulihan tuo demo rykäistyä läpi viikonloppuna, nätisti pyöri asetukset kaakossa kellotetulla GTX780Ti-vanhuksella.

Onnistuinpa myös säikäyttämään yökylässä olleen äitini kun itse säikähdin paria jumpscarea. ^^

Alkuperäinen Outlast ärsytti kaavamaisella piileskele ja kuole taktiikallaan. Peli oli kiinnostava ympäristönsä puolesta mutta itse pelaaminen oli valtaisasta pelottelupotentiaalistaan huolimatta vain ärsyttävä.
Toivon jatko-osan tekevän edes sen toisin.

Modernit kauhupelit Amnesiasta lähtien ovat mielestäni oikeastaan kaikki uhranneet pelattavuutensa kauhun maksimoimiseksi. Uusissa kauhupeleissä tukka nousee pystyyn kovemmin kuin koskaan ennen, mutta pelattavuus on yksitoikkoista ja mielenkiinnotonta, jos sitäkään.

Vanhana kauhupelien fanina nämä modernit teokset eivät oikeastaan kiinnosta kuin korkeintaan katseltaviksi muiden pelaamina. Hermot ei kestä ja pelattavuus ei nappaa. Ennen oli asiat toisin kun oli Resident Evilit, Project Zerot ja Parasite Evet, joissa kaikissa oli toimiva ja viihdyttävä peli sen kauhukuoren alla. Nykyään nuokin sarjat on joko sössitty tai lopetettu. :(

Muropaketin uusimmat