Ouluun rakennetaan pelinkehityksen keskusta

30.08.2016 16:30 Miikka Lehtonen

On kiva nähdä, että suomalainen peliala voi hyvin ja kukoistaa. Tällä teemalla Ouluun ollaan rakentamassa pelialan keskusta, jossa alan opiskelijat ja yrittäjät pääsevät läheiseen yhteiseloon.

Oulussa ollaan pyöräyttämässä käyntiin Pelikampus-projektia, jossa kaupungin keskustaan rakennetaan pelinkehityskortteli. Fingersoftin ja Rakennustehon vetämässä projektissa Oulun yliopiston arkkitehtiosaston vanhat tilat kunnostetaan pelialan käyttöön. Tähtäimessä on keskitetty kortteli aivan kaupungin keskustassa, jossa rahoittajat, julkaisijat, opiskelijat ja yhteistyökumppanit ovat kivenheiton päässä toisistaan.

Neljässä vaiheessa toteutettava projekti on jo käynnissä ja sen on tarkoitus valmistua keväällä 2017, jolloin viimeisetkin toimijat pääsevät muuttamaan uusiin tiloihinsa.

Saman suuntaisista kokeiluista on saatu hyviä kokemuksia muualla maailmassa ja myös Suomessa. Useampikin nykyään vakavarainen firma on saanut alkunsa, kun IT-alan opiskelijoille on ollut tarjolla tukea, ohjausta ja verkostoja jo opiskeluvaiheessa. Nostan siis hattua Oululle ja toivon, että Pelikampus saavuttaa tavoitteensa!

Lisätietoja: Pelikampus