Uusimmat

Outo haaste piraateille: Rimen kehittäjät lupaavat julkaista pelin DRM-vapaana heti, kun sen suojaus murretaan

29.05.2017 18:52 Muropaketin toimitus

Uusi seikkailpeli Rime on saapunut markkinoille suojattuna, mutta kehittäjät lupaavat julkaista sen DRM-vapaana heti, kun suojaus saadaan murrettua.

Videopelit julkaistaan useimmiten tavalla tai toisella suojattuna, ja viime viikolla ilmestynyt seikkailupeli Rime käyttää monen muun tapaan Denuvo-suojausta. Samannimisen australialaisyhtiön kehittämä DRM-suojaus on murrettavissa, mutta se tunnetaan tavattoman haastavana.

Rimen kehittäjät ovat kuitenkin julkaisseet yllättävän lausunnon, joka kuulostaa miltei haasteelta piraateille. Polygonin mukaan Tequila Works -studio lupaa julkaista pelin DRM-vapaana heti, kun Denuvo saadaan murrettua.

Rimen yhteisövastaava Dariuas on kertonut Steamissa, että Denuvon käyttöön päädyttiin pelin korkeatasoisuuden takaamiseksi.

”Rime on hyvin henkilökohtainen kokemus, joka kerrotaan näön ja äänien kautta”, Dariuas kommentoi. ”Kun peli murretaan, se saattaa aiheuttaa ongelmia molemmille näistä, ja haluamme tehdä kaikkemme suojellaksemme näitä Rimen ominaisuuksia.”

Dariuas kuitenkin lisää, että jos pelin Denuvo-suojaus murretaan, tulee Tequial Works julkaisemaan pelin DRM-vapaana ja päivittämään aiempia julkaisuja.

Rime ilmestyi viime viikolla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, ja myöhemmin tänä vuonna sen pitäisi kääntyä myös Nintendo Switchille. Peli ei valitettavasti täysin vakuuttanut Muropaketin kriitikkoa, jolta irtosi vain kolme tähteä puzzle- ja seikkailupelin yhdistelmälle.

Arvostelu: Seikkailupeli Rime kulkee Icon jalanjäljissä, mutta kompuroi liikaa

piratismi
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat