Ouya-konsoli etenee: Android päivittyi, prototyyppi valmistui

01.11.2012 15:00 | Jukka O. Kauppinen

Kohutun, jännätyn, odotetun ja epäillyn Ouya-konsolin taival etenee. Alle sataan taalaan hinnoitellun Android-konsolin valmistaja kertoo kahdesta isosta askeleesta, joita laitteen tiimoilla on otettu. Ensinnäkin konsolin käyttöjärjestelmäksi on päätetty ottaa Androidin uudempi versio. Toisekseen ensimmäiset kehittäjäversiot laitteesta on saatu valmiiksi.

Ouyan käyttöjärjestelmäksi on päätetty ottaa Androidin versio 4.2, eli Jelly Bean. Lisäksi laitteen näyttöresoluutiot on speksattu 720p-, 1080i- ja 1080p-tarkkuuksiksi.

Se isompi askel kuuluu tuotantolinjan suunnalta. Aiempien feikkiprotojen ja CAD-mallien jatkoksi on saatu ensimmäiset ihan oikeat Ouya-emolevyt, joista tehdään kehittäjille suunnattuja kehityskonsoleita, devkittejä. Emot ovat yhä pre-production-vaiheessa ja kaikki laitteet ovat käytännössä käsintehtyjä, joten mistään sarjavalmistuksesta ei voi puhua. Silti, nyt laite alkaa olla todellisuutta!

Ouyan devkitit valmistuvat arvioidusti aikataulun mukaisesti niin, että ohjelmistokehittäjät saavat laitteet joulukuussa.

Lisätietoja: http://www.ouya.tv/

Lisää aiheesta

OnLive lihoiksi – miten käy Ouyan?

Ouya todisti, että vedätyksellä pääsee yhä pitkälle

Android-pohjainen Ouya-pelikonsoli maksaa vain 99 taalaa

Lue myös

Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

Medal of Honor: Warfighter (PC, PS3, Xbox 360)

Microsoft muutti kokonaisen valtion Halo 4 -maailmaksi

Seitsemän vuotta siihen meni, mutta kohta tämä suomalainen roolipeli on valmis

Kiinnostaako Ouya?

Katso tilanne vastaamatta