Uusimmat

Ouyan hittipelien myyntiluvut julki

23.07.2013 11:00 Juho Anttila

Android-pohjaisen Ouya-konsolin hiljattain tapahtuneen julkaisun menestyksen arvioiminen ei ole järin helppoa. Kickstarter-tukijat ovat saaneet ainakin pääosin omat laitteensa ja kauppa käy myös kivijalkaliikkeissä, mutta myyntilukuja ei ole tiedossa. Jotkut tosin spekuloivat myyntien jääneen varsin kevyiksi.

Konsolin tähän mennessä tunnetuimpien pelien kehittäjät ovat kuitenkin nyt tulleet julkisuuteen kertomaan, kuinka hyvin pelit menevät kaupaksi. Lukemista voi päätellä jotain siitä, miten pelaamisen Andoid-pohjainen vallankumous etenee.

Tunnetuimman Ouya-yksinoikeuspelin, TowerFallin kehittäjä Matt Thorson kertoo, että julkaisu on mennyt odotettua paremmin. Thorsonin mukaan peliä on ostettu 2000 kappaletta, mikä 15 dollarin kappalehinnalla tarkoittaa 30 000 dollarin tuottoja. Lukema ei tunnu järin korkealta, mutta Thorson on tyytyväinen, jos ei muusta, niin pelin saamasta näkyvyydestä. TowerFall tulee nimittäin ilmestymään myös PC:lle.

Toinen isomman profiilin Ouya-peli, Nimble Quest, ladattiin julkaisun jälkeisen ensimmäisen viikon aikana 6508 kertaa. Tosin vain 122 lataajaa on ostanut peliin maksullista sisältöä ja rahaa on virrannut tekijöille vasta 427 dollaria. Red-räiskinnän kehittäneen Knife Median Jack Shields puolestaan kertoo, että peli nousi voitolliseksi kahdessa ja puolessa viikossa. Tosin Rediäkään ei olla ostettu kuin nelisensataa kappaletta.

Kaikki myyntilukujaan paljastaneet kehittäjät vakuuttavat tyytyväisyyttään laitteeseen ja sen saamaan vastaanottoon ja muistuttavat, ettei Ouya-konsoleita ole maailmalla vielä kovinkaan montaa. Usko tulevaisuuteen on ainakin kehittäjillä kova, mutta… Jos nyt ihan rehelliseksi heittäydytään, ei näillä luvuilla vielä uudisteta pelaamista, ei pätkääkään. Loppuvuosi näyttää, piristyykö Ouya-skene vai pihiseekö hypestä vihdoin ilmat pihalle.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

Ouya rahoittaa yksinoikeuspelejä Kickstarterin kautta

Ouya myi loppuun ja suututti Kickstarter-tukijat

Mitä Ouya sisältää? Näin puretaan Android-konsoli atomeiksi!

Muropaketin uusimmat