UUSIMMAT

Overwatch Contenders -pelaaja jätti leikin sikseen – Syynä esportsia vaivaava härski seksismi

04.01.2019 13:23 | Muropaketin toimitus | 1

Esports-joukkueeseen valittu ammattilainen päätti jättää huipputasolla pelaamisen törkeän nettikiusaamisen vuoksi.

Overwatch Contenders -joukkue Second Wind ilmoitti kaksi viikkoa sitten palkanneensa Ellie-nimimerkillä pelaavan tiimiinsä. Tämä olisi ollut ensimmäinen North American Overwatch Contenders -joukkueessa pelaava nainen, mutta Ellie päätti olla liittymättä joukkueeseen laajan ahdistelun seurauksena.

Esimerkiksi Redditissä epäiltiin Ellien kykyjä, sillä hän striimaa pelaamistaan hyvin harvoin, eikä hänellä ole suurta presenssiä sosiaalisessa mediassa. Joidenkin mielestä Ellien täytyi olla jonkun joukkueessa pelaavan kaveri päästäkseen mukaan tiimiin. Lisäksi tämän huippupelaajan olemassaoloa ryhdyttiin epäilemään – ainoastaan sen vuoksi, että kyseessä sattui olemaan nainen. Jotkut myös uhkasivat julkaista Ellien henkilötiedot netissä.

Tämän vähintäänkin ikävän toiminnan seurauksena Ellie päätti jättää väliin ammattijoukkueeseen liittymisen, tiedottaa Pcgamer. Tilanne on epämiellyttävä muistutus siitä, kuinka ällöttävä maailma esports voi olla muille kuin miehille.

Keskustelu

Hyvä että Ellie tuo erilaisia vaihtoehtoja esille mitä tulee seksismiin suhtautumiseen. Ei kaikkien tarvitse olla niin kuin Geguri, joka näytti taidot streamillä kun häntä epäiltiin huijariksi ja pääsi sitten pelaamaan OWL:ään. Luovuttaminen on myös vaihtoehto, kuten Ellie demonstroi.

Muropaketin uusimmat