Uusimmat

Overwatch haastaa tosissaan League of Legendsin nettimättösuosion

20.06.2016 17:00 Jukka O. Kauppinen

Kilpapelaamisen pyhässä maassa tapahtuu kummia. Etelä-Korean pelikahviloissa ja verkkopelitilastoissa on näet uusi nousija, joka kampittaa ihan tosissaan League of Legendsin suunnatonta suosiota.

League of Legends (PC)

Overwatch on nettiräiskintöjen World of Warcraft (PC, PS4, Xbox One)

Etelä-Korea on moninpelien ja kilpailullisen pelaamisen luvattu maa, jonka pelaajien mieltymykset ja fanaattisuus vaikuttavat yllättävän paljon pelifirmojen tekemisiin ja designiin. Ja sikäläisten toimimisia seurataan hyvin, hyvin tarkasti lännessäkin. Ja niinpä viikonloppuna havaittiinkin, että Blizzardin Overwatch on noussut tasoihin ja ohikin aiemmasta eSpots-mestarista League of Legendsistä.

Overwatchin marginaali on tosin pieni – vain 0,4 prosenttia. Mutta silti. Se on ensimmäinen kerta neljään vuoteen, kun League of Legends on joutunut sivuun ykköspaikaltaan.

Toisen tilastoijan mukaan Overwatch on noin prosentin päässä LoLin pelaajamääristä ja -tunneista, ja saattaa ohittaa LoLin päivänä minä hyvänsä.

Overwatchin menestystä selittää väkevän uutuuspöhinän lisäksi League of Legendsin suosion lasku.

Blizzard on pitänyt perinteisesti Etelä-Korean kilpapelipiirejä tiukasti hallussaan, ja erityisesti StarCraft on ollut maassa valtaisan suosio. Nyttemmin scifi-naksusota on joutunut nöyrtymään muiden tulokkaiden tieltä.

Overwatchin jälkeen huonomman Korean suosituin nettiräiskintä on muuten Sudden Attack, joka on harvinaisen rumaksi lokalisoitu versio Counter-Strikestä.

Lähde: League of Legends playrate rapidly declining in Korea as Overwatch manages to close the gap by 1%

Lisää aiheesta

Overwatch on nettiräiskintöjen World of Warcraft (PC, PS4, Xbox One)

League of Legends (PC)