Uusimmat

Overwatch-pelaaja etsii ihastustaan verkossa – Ilmiö herättää kannanottoja puolesta ja vastaan

08.11.2016 11:15 Tuukka Hämäläinen

overwatch-004

Overwatch-pelaaja ihastui BlizzCon-tapahtumassa, ja etsii nyt moninpeliräiskinnän pelaajayhteisön tuella kohtaamaansa naista. Ihastuksen kohde vieraili Blizzardin pelitapahtumassa cosplay-asussa Traceriksi pukeutuneena.

Blizzardin moninpeliräiskintä Overwatchin pelaajayhteisössä seurataan romanttista, surullista tai hiukan häiriintynyttä tarinaa, jossa muuan pelaaja etsii BlizzCon-tapahtumassa kohtaamaansa naista. Polygonin mukaan pelaaja nimimerkillä TheBushidoViking, oikealta nimeltään Kyle, kirjoitti asiasta pelin Reddit-yhteisössä.

Ilmeisesti Kyle kohtasi Kalifornian Anaheimissa järjestetyssä BlizzConissa naisen, joka oli pukeutunut pelihahmo Traceriksi (kuvassa). Kylen mukaan heidän välilleen syntyi yhteys, mutta mies ei saanut mahdollisuutta pyytää naisen puhelinnumeroa. Niinpä hän on nyt valjastanut avukseen Overwatchin pelaajayhteisön, ja hashtag #HelpKyleFindTracer onkin herättänyt paljon kommentteja sosiaalisessa mediassa.

Vaikka osa pelaajista (ja Polygonin toimittaja) ovat heittäytyneet romanttiseen fantasiaan, on Kylen tempaus herättänyt myös runsaasti kritiikkiä. On sanomattakin selvää, että tuntemattomien valjastaminen ihmisen henkilöllisyyden selvittämiseksi on hyvin kyseenalaista. Kyle painottaakin Twitterissä, ettei hän itsekään halua tukea ihmisten stalkkaamista:

– Hänen ei ole mikään pakko ottaa minuun yhteyttä, Kyle kommentoi twiitissään.

#HelpKyleFindTracer-ilmiö on herättänyt runsaasti kommentteja puolesta ja vastaan. Esimerkiksi Cendo Wendu on kommentoi asiaa twiitissään:

– Hänhän pyytää vain mahdollisuutta jutella tytölle, ei deittailla häntä. Rauhoittukaa nyt ihmeessä.

Toinen Twitter-käyttäjä Ashley Lynch huomauttaa Kylen asiaa kannattaville:

– Hei, Overwatch-fanit. Voisitteko ajatella, että naiset eivät ole aarrejahti, jonka voi voittaa?

Overwatch
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat