Overwatchin menestys sai Battleborn-fanit raivon valtaan

31.05.2016 17:00 | Miikka Lehtonen

Battlebornin ja Overwatchin välisestä taistelusta tuli juuri sellainen kuin olisi ennakkoon voinut odottaa: Overwatch vei ja Battleborn vikisi. Ja sekös pelin vannoutuneita faneja ketuttaa.

Henkilökohtaisesti en itse aivan täysin ymmärrä Overwatchin ja Battlebornin kilpailuasetelmaa, sillä pelit eivät todellakaan ole kovinkaan samanlaisia. Ideatasolla niille molemmille on mielestäni oikein hyvin tilaa, joskin toki ymmärrän sen, että kun peleistä pitää oikeasti maksaa rahaa, on tehtävä valintoja. Ajankäytöllisesti sama on myös totta, joten eipä niitä molempia varmasti moni ehdi pelaamaan.

Kisan voittajasta ei ollut ennakkoonkaan hirveästi epäselvyyttä, sillä Overwatch onnistui viemään Battlebornin valokeilan tasaisen luotettavasti ja säännöllisesti. Blizzard oli ajoittanut, kenties tarkoituksella, avoimet betaviikonloppunsa Battlebornin kannalta tärkeisiin ajankohtiin ja niinpä nettikansa pelasi Overwatchia, hypettyi siitä urakalla ja teki pelistä suunnattoman hitin. Battlebornkin löysi yleisönsä, sillä kun itse pelailin peliä arvostelua varten, peliseuran löytyminen ei ollut koskaan hidasta tai hankalaa. Ehkä molemmille peleille siis todellakin olisi tilaa?

Näin ei kuitenkaan välttämättä ole Internetin ihmeellisessä maailmassa, sillä kuten kaikki tietävät, täällä eletään binäärielämää. Ei ole harmaan sävyjä, on vain oikeita ja vääriä vaihtoehtoja ja mielipiteitä. Mistä ne tunnistaa? No siitä, että minun mielipiteeni on se oikea, eri mieltä olevien väärä. Tämän on saanut hyvin huomata esimerkiksi Battlebornin omalla keskustelupalstalla Reddit-foorumilla. Siellä nurkkapatriotismi on saanut kunnolla vallan ja moderaattorit ovat lyöneet kehiin botin, joka automaattisesti deletöi kaikki ketjut, joiden nimessä mainitaan Overwatch. Katkeria ”kuka sellaista lasten kasuaalipaskapeliä viitsii pelata” -tason avautumisia riittää myös. Tuntuukin siltä, että moni on taas kerran naulannut itsetuntonsa kiinni viihdelaitteen mastoon ja kun se nyt on vastatuulessa, se tulkitaan toki hyökkäykseksi myös itseä vastaan.

Henkilökohtaisesti pelailen yhä molempia pelejä. Overwatchia toki juuri nyt enemmän, koska se on valokeilassa ja arvostelunakki on niskassa, mutta on Battlebornillekin löytynyt aikaa ja tilaa. Se on mielestäni mainettaan parempi MOBAn ja FPS:n yhdistelmä ja ihan kokeilemisen arvoinen. Kun näyttää siltä, että pelin hintaa on laskettu vastauksena Overwatchin suosioon reippaasti ja nopeasti, aika sen testaamisellekin voi olla ihan otollinen.

Muropaketin uusimmat