Uusimmat

Pac-Man viihtyy myös PC:llä!

11.12.2013 12:30 Jukka O. Kauppinen

Pac-Man on vekkuli kaveri. Niin vekkuli, ettei hän malttanut pysytellä konsolipuolella piilottelemassa, vaan halusi taannoin myös PC-pelaajien maailmaan. Ja niinhän siinä kävi, että Pac-Man Championship Edition DX on hiton hyvä peli myös Plus-versiona, ainakin jos on Miikkaa uskominen!

Siinä missä alkuperäisessä Pac-Manissa rassattiin luolastoa pistepalluroiden tahtiin, Championship Edition DX tiivistää kokemuksen useisiin ennalta määriteltyihin muotteihin. Peruspelitiloissa on ennalta määrätty aika, jonka puitteissa täytyisi kerätä niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Mutta sekään ei tapahdu enää kuten ennen. Ehei.

Nyt tarjolla on kokoelma symmetrisiä sokkeloita, joiden käytävillä uinuu muutamia kummituksia. Jutun jujuna on, että kummitukset myös jatkavat untaan, kunnes Pac-Man porhaltaa ohi tätä seuraava kummitus perässään. Tällöin uinuvat tai vapaana suhaavat kummitukset liittyvät letkaan Pac-Manin kintereillä. Tämä on elintärkeää kahdestakin syystä. Ensiksikin kyseessä on oikeasti kaavanhahmotuspuzzle, jossa täytyisi pystyä silmänräpäyksessä löytämään ja määrittämään optimaalinen reitti luolaston läpi, eivätkä vapaana säntäilevät kummitukset suinkaan auta asiaa.

Mutta samalla kun kummitukset katoavat Pac-Manin kitaan, myös pelin vauhti kiihtyy aina 50 kertaa alkuperäistä nopeammaksi. Näin siis riskit ja palkinnot kasvavat koko ajan käsi kädessä musiikin jyskyttäessä aina vain nopeammin ja nopeammin. Vaikka sitä ei ikinä Pac-Manista uskoisi, Champioship Edition DX:ssä on jotain alkukantaisen viehättävää ja tyydyttävää.

Tämä kaikki pätee toki myös konsoliversioihin, joten mitä uutta PC-käännös tarjoaa?

Lue koko arvostelu: Pac-Man Championship Edition DX+ (PC)

Lisää aiheesta

Pac-Man & Galaga Dimensions (3DS)

PAC-MAN Championship Edition DX (PS3, Xbox 360) 

Tietokonemuistoja Pac-Manin kunniaksi