UUSIMMAT

Pahalta näyttää – Fallout 76 on saanut ällistyttävän paljon huonoja pelaaja-arvioita

15.11.2018 16:02 | Muropaketin toimitus | 4

Fallout 76 ei ole pelaajien suosiossa, jos Metacritic-sivustoa on uskominen. Se on saanut aimo kasan negatiivisia arvosteluita joutomaille lähteneiltä, ja peliä kuvaillaan tyhjäksi ja tylsäksi rahastukseksi.

Nettimoninpeli Fallout 76:n palvelimilla on käynyt kuhina, mutta aivan kaikki pelin parissa aikaansa viettäneet eivät ole mielissään siitä mihin suuntaan rakastettua sarjaa on viety. Asia selviää arvosteluita keräävän Metacriticin sivuilta, huomioi Vg247-julkaisu.

Fallout 76 on vasta äskettäin tullut saataville, joten sen kimpussa olleiden huonot arviot ovat huolestuttavia.

Kommenteissa todetaan, että Fallout 76 on tyhjä ja tylsä peli, jossa piisaa erilaisia bugeja. Lisäksi siihen kaivataan kipeästi NPC-hahmoja, tai edes jotain tekemistä. Tällä hetkellä Fallout 76 on haalinut negatiivisia arvioita yli kaksi kertaa positiivisia enemmän.

Pelaaja-arvioiden pariin pääsee täältä.

Keskustelu

Vikaa on myös siinä, että pelaajien arvostelut ovat rikki. Red Dead Redemption 2 mm. sai myös paljon 0 pisteen arvosteluja, missä ei ole mielestäni järjen hiventäkään. Pelaajat ovat pahimman laadun lumihiutaleita, mitä tulee pelien arvosteluun. Tämä on viimeaikoina karannut kokonaan käsistä. Itseasiassa niin pahasti, että olen alkanut epäilemään, että peliarvosteluillekin on oma trollitehtaansa.

Ilmeisesti kaikkien pelien pitäisi vissiin olla tajunnan räjäyttäviä kokemuksia tai muuten tulee nolla pistettä (tai < 3). Nolla pistettä saatetaan antaa jo siitäkin syystä, jos peli ei toteuta jotain ominaisuutta, mikä on pelaajan mielestä kiva (esim. vaikka fov asetusta). Pelaajat pettyvät hirveän vähästä nykyään.

Ostin Fallout 76:n eilen ja pelasin sitä tuntikaupalla ajattelin pelata myös lisää. Se on sen merkki, että peli ei ole surkea. Olen pelannut videopelejä 40 vuotta ja rapiat, joten suurinpiirtein tiedän jo, että milloin peli on surkea, milloin ok ja milloin mahtava. Fallout 76 on toistaiseksi ollut ihan ok, mikä ei tarkoita, että se on huono ollenkaan. Huonoksi peli voi enää muuttua, jos sisältö loppuu kesken, mutta tuskinpa 47 gigaa peliä ihan muutamassa tunnissa loppuu kesken.

Toistaiseksi F76 vaikuttaa olevan vähän samanlaista viihdettä kuin Destiny 2. Semmoista tasaisen verkkaista sisältöä, joka ei räjäytä tajuntaa, mutta johon tekee mieli kuitenkin palata.

Bugeja riittää, mutta onneksi useimmista pääsee eroon lopettamalla pelin alkuvalikkoon ja käynnistämällä pelin. Bugeista johtuvat kuolemiset arsyttävät, kuten myös tavaroiden katoamiset. Ikävää on myös olla keskellä suoritettua tehtävää, kun joku toinen tulee sitä suorittamaan…

Ilmeisesti kaikkien pelien pitäisi vissiin olla tajunnan räjäyttäviä kokemuksia tai muuten tulee nolla pistettä (tai < 3). Nolla pistettä saatetaan antaa jo siitäkin syystä, jos peli ei toteuta jotain ominaisuutta, mikä on pelaajan mielestä kiva (esim. vaikka fov asetusta). Pelaajat pettyvät hirveän vähästä nykyään.

Tätähän se nykyään on. Paras perustelu minkä näin joltain jonilta joskus miksi antoi elokuvalle nolla pistettä oli että hänen mielestänsä elokuva oli maksimissaan seiskan arvoinen, mutta koska sadat tuhannet ihmiset olivat arvioineet sen yhteensä yli yhdeksän arvoiseksi, katsoi hän tämän olevan oikeutettua saadakseen korjattua tämän "virheen".

Muropaketin uusimmat