Painterboy pelastetaan digiaikaan – Tikkurila innostui retropelaamisesta

30.07.2015 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Domen avustaja Janne ”Xrayz” Rautiainen on ollut pitkään ja huolella Tikkurilan maalitehtaan niskassa Painterboy-pelin tiimoilta. Herra onnistuikin lopulta herättämään Tikkurilan porukan kaivelemaan arkistojaan, ja voi jotta mitä kaikkea sieltä löytyikään. Tsekkaa herkut täältä.

Eikä siinä kaikki. Tikkurilan arkistolöydöt innostivat myös kotimikroarkeologiaa harrastavan Kasettilamerit-porukan sfääreihin, sillä mahdollisuus taltioida Painterboy-peli alkuperäiseltä kasetilta digitaaliseksi muinaisjäännökseksi oli vähän sama juttu kuin tarjoaisi avointa 10 litran hunajatonkkaa herkkusuukarhulle.

Tikkurilan väki ja Kasettilamerit päätyivätkin hyvään diiliin: vuonna 1986 julkaistu Painterboy-tietokonepeli näet siirretään digitaaliseen muotoon Assembly Summer -tapahtuman yhteydessä. Digitalisaatio suoritetaan oikein yleisötapahtumana Assemblyssä perjantaina 31.7.2015 klo 18.00 alkaen.

Paikalla on myös pelin alkuperäinen ohjelmoija.

Kun Commodore 64 -koneelle tarkoitettu Painterboy julkaistiin, se oli tiettävästi ensimmäinen Suomessa julkaistu tai tehty mainoksia sisältävä tietokonepeli. Peli perustuu Tikkurilan 1980-luvulla suosittuihin mainoshahmoihin Mestari ja Poika, jotka esiintyivät muun muassa TV-mainoksissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Alkuperäinen idea pelistä oli lähtöisin eräältä Commodore-harrastajalta, joka kuului pelin käyttövalmiiksi kehittäneeseen kolmen nuoren miehen tiimiin. Markkinointi oli Chart Top Design -nimisen yhtiön vastuulla. Peli oli saatavana kasetti- ja diskettimuodossa.

Digitoinnin jälkeen pelin kasetti- ja diskettiversiot luovutetaan Tampereelle vuonna 2017 avattavaan Suomen pelimuseoon. Tikkurila Oyj tukee museota myös rahallisesti.  

Lisätietoja: www.tikkurila.fi

Lisätietoja: http://www.assembly.org

Lisää aiheesta

Ei ihan Uuno Turhapuro – mutta melkein – Painterboy-suomiklassikon aarteita löytyi Tikkurilan kaapeista 

Poika! Tikkurilan maalitehtaan mainospeli Painterboy on tärkeä pala suomalaista pelihistoriaa

Wiikon wanha: Painterboy maalasi taloja Tikkurilan laskuun 

Keskustelu

Noh, missä se paljon kohuttu digitalisoitu versio Painterboysta sitten on? Onko se vapaata riistaa kaikille jotka haluavat sen ladata?

Muropaketin uusimmat