UUSIMMAT

Päivän huumoripläjäys: otaku nai tyynynsä

08.03.2010 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Monesti sanomme äimistyneinä: Japani. Tänään sanomme: Anime. Ja Korea. Sillä korealainen otaku on näyttänyt miten syvälle voimmekaan lajina vajota. Nuori mies näet nai tyynynsä.

Ensin mietitään: mikä otaku:

Nykyisin sanan lähin vastine länsimaissa on nörtti, ja sanaa onkin 80-luvulta lähtien käytetty kuvaamaan juuri kotonaan paljon aikaa viettäviä ”peräkammarin poikia”. Se on Japanissa halveksiva nimitys ihmisille, jotka ovat paneutuneet harrastukseensa (esimerkiksi valokuvaukseen, autoihin, videopeleihin tai mangaan) siinä määrin että omistavat sille käytännössä kaiken vapaa-aikansa ja koko elämänsä.

Länsimaissa otaku-termi on kuitenkin saanut 2000-luvulla enimmäkseen positiivisen sävyn, ja sen määritelmä on muuttunut tarkoittamaan japanilaisen populaarikulttuurin, lähinnä animen ja mangan harrastajaa.

Tässä tapauksessa otaku-termiin yhdistyy niin peräkammarius kuin mangafanitus.

Nuori peräkammarin poitsu näet oli näet niiiin pihkassa manga/anime-tyttöön nimeltään Fate Testarossa, ettei todellisen maailman tyttötarjonta enää kelvannut. Sikäli mikäli otakumme on edes koskaan päässyt moisen lähietäisyydelle. No, Fate Testarossan kanssa voi silti käydä niin huvipuistossa kuin ulkona syömässäkin. Etenkin kun hänen kanssaan on menty naimisiin, ainakin niin naimisiin kuin Etelä-Korean lainsäädäntö sallii.

Lisää kuvia ja tarinaa linkin takana:

Lue juttu: Korean Otaku Marries Fate Testarossa Dakimakura

Lisää aiheesta

”Mieheni pettää minua videopelin kanssa!”

Japanilaiset valjastivat DSi:n tissien hiplaukseen

Tätä cosplaytä et halunnut nähdä

Lue myös

Arvostelu: Final Fantasy XIII (PS3, Xbox 360)

Arvostelupäivitys: Bayonetta, Dragon Age, Heavy Rain, MAG

Just Cause 2 aloitti XP:n alasajon peliympäristönä

Portal 2 varmistui – vain Xboxille ja pc:lle?

Muropaketin uusimmat