Päivän THQ-sähellys: tatuointi vei firman oikeuden eteen

11.12.2012 16:00 Muropaketin toimitus

Voi THQ:ta. Kurssi vetää pohjamudissa, rahat ovat loppu ja pelit viivästyvät. Voiko tästä enää vajota alemmas? No voi, jos esimerkiksi tatuoija haastaisi firman oikeuteen. Ja voitko edes uskoa tätä sattumien sarjaa, sillä juuri niin on tapahtunut!

Sinisessä nurkkauksessa THQ, entinen pelialan jätti, nykyinen kohtalon heittopussi. Punaisessa kulmauksessa seisoo Christopher Escobedo, jonka kotipaikkana toimii Phoenix, Arizona. Mies on toiminut jo pitkään tatska-artistina ja on tehtaillut MMA-ottelija Carlos Conditin kyljessä komeilevan leijonatatuoinnin. Carlos Condit taas on yksi THQ:n UFC-pelin ottelijoista. Arvaako joku, mihin juttu on menossa?

Tietenkin siihen, että vaikka THQ:lla oli oikeudet käyttää Conditia pelissään, heillä ei ollut oikeutta käyttää Escobedon nimissä olevaa leijonatatuointia, joka kuitenkin pelistä löytyy. Näkyvästi ja komeasti. Ja Amerikassa kun ollaan, Escobedo tietenkin teki sen, mitä kaikki muutkin ja haastoi THQ:n oikeuteen. Jää nähtäväksi, mitä mies lopulta operaatiosta hyötyy, sillä THQ:lta ei taida tässä vaiheessa enää irrota paljon muuta kuin tuhkaa pesästä. Lisäksi asiasta uutisoineen lakiblogin mukaan miehen oikeusjuttukin on hieman hatarilla vesillä, sillä koska tatuointi on osa Conditin imagoa ja THQ:lla on oikeus käyttää Conditia pelissään, leijonatatuoinnin tekijänoikeuksilla ei ole enää paljoakaan väliä.

Mutta eipä ainakaan THQ:n arjesta puutu vauhtia tai vaarallisia tilanteita!

Lähde: Citizen Media Law Project