Päivityksen paikka? PS3 ja Xbox 360 saavat yhä vähemmän lisärirakkautta

09.07.2015 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Vanhempien konsolien omistajien pelaamiset ovat hiljalleen vähentymään päin, kun pelikehittäjät siirtävät kehityspanoksiaan uudemmille laitteille. Tämä pätee paitsi uusiin julkaisuihin, myös vanhemmille konsoleille julkaistujen pelien lisäreihin.

Yhä useampi pelistudio näet vähentää tai jopa lopettaa kokonaan PS3- ja Xbox 360 –pelien lisärien julkaisua, vaikka samat pelit saavat yhä lisäreitä PC:llä ja isommilla konsoleilla.

Esimerkiksi BioWare jo suorastaan kehottaa Dragon Age: Inquisition –seikkailijoita siirtymään toisille alustoille, sillä Inquisitioniin ei julkaista enää DLC:tä vanholle konsoleille. Firma julkaisi työkalunkin, jolla pelitilanteensa voi siirtää toiselle alustalle.

Turn 10 Studios / Microsoft puolestaan supistavat Forza Horizon 2 –kaahailun lisäreitä.

Sekä Overkill (Payday 2) että Team Ninja (Dead or Alive 5: Last Round) kertovat myös lopettaneensa lisärien julkaisun vanhoille konsoleille, mutta teknisistä syistä. Molemmat näet ynnäävät, että vanhan konsolisukupolven muisti ja ylipäätään tehot eivät enää riitä uusille lisäreille.

Blizzardkin on jo lopettanut Diablo III:n PS3/Xbox 360 –versioiden teknisen tuen ja päivittämisen.

Toisin sanoen: nyt alkaa olla jo aika siirtyä eteenpäin. Ja muistutetaan, että Xbox One saa vuoden loppuun mennessä virallisen Xbox 360 –yhteensopivuuspäivityksen, jonka myötä uudella konsolilla on mahdollista pelata hiljalleen väistyvän pelikoneen julkaisuja. Ei toki kaikkia – mutta yhteensopivien pelien lista kasvaa koko ajan.

Lähde: Ars Tecnica

Lisää aiheesta

”Happamia”, sanoi Sonykettu Microsoftin Xbox 360 -yhteensopivuudesta 

E3 2015: Uutispommi – Xbox Onesta tulee Xbox 360 -yhteensopiva 

E3 2015: Xbox 360 -pelit pyörivät kohta myös Windows 10:llä! 

Vanhat konsolit eivät saa enää Dragon Age -DLC:tä, mutta ei hätää: aina voi ostaa pelin uusiksi!