UUSIMMAT

Paljastus lähihistoriasta: F.E.A.R. 3 -kehittäjät tekivät Tron-leffalle peliä, jonka Disney hylkäsi

26.11.2016 15:00 | Tuukka Hämäläinen

Tron

YouTube-kanava DidYouKnowGaming? on julkaissut kuvamateriaalia Day 1 Studiosin tekemästä prototyypistä Tron-peliksi. Tron: Perintö -elokuvan lisenssipeliksi tarkoitettu TR2N: Liberation jäi kuitenkin tekemättä.

Kun Tron: Perintö -elokuva ilmestyi vuonna 2010, sen ohessa julkaistiin Propaganda Gamesin kehittämä lisenssipeli Tron: Evolution (2010). Nyt Eurogamer tietää kuitenkin kertoa, että tämä ei ollut ainoa elokuvan oheispeliksi suunniteltu Tron-peli.

Fracture (2008) ja F.E.A.R. 3 (2011) -peleistä tunnettu Day 1 Studios oli yksi studioista, joilta Disney pyysi vuoden 2008 tienoilla prototyyppiä Tron-elokuvan lisenssipeliksi. YouTube-kanava DidYouKnowGaming? on julkaissut Unseen64:n tehtaileman videon, jolla kerrotaan tämän tekemättä jääneen Tron-pelin tarina.

Erikoista kyllä, Disney pyysi prototyyppiä pelistudioilta tarjoamatta kehittäjille mitään materiaalia tekeillä olevasta elokuvastaan. Day 1:n prototyyppi perustuikin täysin alkuperäisen, vuoden 1983 Tron-elokuvan tyyliin.

Day 1 Studiosin Tron-prototyyppi kantoi nimeä TR2N: Liberation. Pelin oli tarkoitus olla lineaarinen seikkailupeli, jossa pelaaja voi liikkua joko jalan tai valopyörällä ja valita vapaasti näiden välillä. Pelissä oli määrä olla vähemmän vihollisia kuin lopulta ilmestyneessä Tron: Evolutionissa, ja useimmat yhteenotot vihollisten kanssa olisivat olleet 1-vastaan-1 -taisteluita.

Day 1:n peli jäi lopulta toteuttamatta, kun Propaganda Games lupasi tehdä oman pelinsä halvemmalla ja nopeammalla aikataululla. Tron: Evolution ilmestyi useille alustoille vuonna 2010 ja sai Metacriticin listausten mukaan laimean vastaanoton niin kriitikoilta kuin pelaajiltakin. Emme valitettavasti saa koskaan tietää, olisiko Day 1 Studios pystynyt parempaan lopputulokseen.

Koko tarinan ja pelikuvaa prototyypistä näet alla olevalta videolta.

Tron
Kaikki jutut aiheesta