Paljastus Zelda-historiasta: Wind Waker 2 jätettiin tekemättä hevosten ja fantasialeffojen takia

08.12.2016 18:00 | Muropaketin toimitus

thelegendofzelda-windwaker-hd-001

The Legend of Zelda -pelejä kehittänyt taiteilija Satoru Takizawa on paljastanut, että The Wind Waker -pelille kehitettiin alunperin jatko-osaa. Peli kuitenkin jätettiin tekemättä erikoisesta syystä.

Vuonna 2002 ilmestynyt The Legend of Zelda: The Wind Waker oli piirrostyylisempi peli, kuin sitä seurannut Twilight Princess, joka sijoittuu myös toiseen tarinalliseen jatkumoon kuin edeltäjänsä. Muutoksen taustalta löytyy alustavasti kehitetty ja sittemmin peruttu jatko-osa The Wind Wakerille.

Pelien kehityksessä työskennellyt taiteilija Satoru Takizawa on GameSpotin mukaan paljastanut, että Twilight Princessin sijaan Nintendolla kehiteltiin ensin jatko-osaa The Wind Wakerille. Samaan aikaan 2000-luvun alkupuolella suuren budjetin fantasiaelokuvat olivat todella suosittuja, mikä vaikutti myös siihen, että studio päätyi kehittämään enemmän Ocarina of Timea (1998) muistuttavaa peliä.

– Wind Waker 2 olisi meren sijaan sijoittunut enemmän maalle, jotta olisimme saaneet Linkin ratsastamaan maiden halki hevosella. Mutta Linkin mittasuhteet Wind Wakerissa eivät sopineet hevosella ratsastamiseen. Hän oli liian lyhyt, ja piirrostyylisen Linkin aikuisempi versio ei sekään vaikuttanut sopivalta.

Koska The Wind Wakerin graafinen tyyli ei sopinut yhteen hevosratsastusta vaativan fantasiapelin kanssa, päätyivät kehittäjät lopulta tekemään Twilight Princessiä. Molemmat pelit on remasteroitu myöhemmin myös Wii U:lle, The Wind Waker vuonna 2013 ja Twilight Princess aiemmin tänä vuonna.

Legend of Zelda
Kaikki jutut aiheesta