Paluu juurille – Bugbearin uusi ajopeli on reilua romurallia

02.09.2013 12:00 Jukka O. Kauppinen

Ajopeleistään tunnettu kotimainen pelikehittäjä Bugbear palaa seuraavaksi juurilleen, sinne vanhojen hyvien aikojen romuisan rallin pariin. Studio vääntää parhaillaan NEXT CAR GAME –projektinimellä tunnettua kilpa-ajopeliä, jossa tartutaan Ridge Racer –driftailujen jälkeen Demolition Derbyjen ja FlatOutien klassiseen kilpa-ajomeininkiin.

Uusi ajopeli lainaa vanhoja romuralliperinteitä, mutta iskee meininkiin myös kustomoitavia autoja ja ”massiivisia” online-kilpailuja.

Luvassa on tietenkin myös kunnon räväkkää autojen pirstaloitumista ja kiihkeää kilpa-ajoa. Bugbear kehuu, että firman oma pelimoottori on omiaan levittämään radat täyteen autojen palasia ja luomaan hurjia kilpailutilanteita. Autofanit diggailenevat myös sitä, että kulkuneuvot eivät ole mitään asfalttiratojen ritareita, vaan ihan kunnon vanhoja ruostepurkkeja, joilla sotateillä kisatessa kuuluu kunnon pärinää ja kolinaa.

Tällä hetkellä peliä tähdätään julkaisuun vuoden 2014 alussa, PC:lle ja digilatauksena. Pelin voi jo ennakkotilata ja Bugbear lupaa, että kun ennakkotilaukset ylittävät 10 000 kappaleen rajan, niin pelistä julkaistaan ennakkotilaajille pikku maistiainen. Myöhemmin pelistä julkaistaan myös pre-alpha ”early access” –versio, sekin vain ennakkotilaajille.

Peliä viilataan toistaiseksi vain PC:lle, mutta jos kiinnostusta riittää, saattaa firma tehdä myös konsoliversioita. Näillä näkymin studio julkaisee pelin itse Steamin ja muiden digikanavien kautta.

Uusi esittelyvideo

Alkuvuodesta julkaistu hypetraileri

Bugbear viilaa parhaillaan myös Namco Bandain tilaamaa Ridge Racer Driftopia –ajopeliä PC:lle ja PS3:lle.  Firman tunnetuin pelisarja on FlatOut, jonka oikeudet kuitenkin katosivat aikoinaan maailmalle Empire-julkaisijan konkurssissa.

Lisätietoja: www.nextcargame.com

Lisää aiheesta

FlatOut (pc, PS2, Xbox) 

FlatOut 2 koeajossa

FlatOut Ultimate Carnage (360) 

Haastettelussa Bugbear 

Ridge Racer Unbounded (PC, PS3, Xbox 360) 

Sega Rally (PSP) 

Suomalaistiimi tekee uutta ilmaispelattavaa Ridge Raceria