Pandora – maailman tehokkain käsikonsoli?

03.10.2008 11:40 | Jukka O. Kauppinen

Innokkaat taskukonsolistit ja vekotinharrastajat voivat suunnata katseensa uuteen suuntaan. Mitä PSP:stä, DS:stä tai edes GP2X:stä, kun voit puuhailla upouuden Pandora-konsolin kera. Pandoran tekijät kehuvat laitettaan vaatimattomasti maailman tehokkaimmaksi käsikonsoliksi.

Pandora on avoimeen softaan nojautuva taskukonsoli – tai spekseistään päätellen pikemminkin pikkuinen taskutietokone. Laitteeseen voi asentaa vaikkapa Ubuntu-Linuxin. Sitä markkinoidaan kuitenkin ennen kaikkea pelaajille.

Laitteessa on 900 MHz prosessori, PowerVR 3D -grafiikkapiiri, 800×480 LCD-kosketusnäyttö, wlan, bluetooth, USB-liitännät, kaksi SD-muistikorttipaikkaa, kaksi analogista ohjaussauvaa, digitaalipadi, pelinäppäimiä sekä 43 näppäimen pikkuruinen näppäimistö. Analogisauvojen sijoittelu tosin herättää ainakin kuvien perusteella epäilyksiä.

Konsolille ei nähtävästi tehdä varsinaisesti omaa softaa, saati kaupallisia pelejä, vaan se nojautuu pääasiallisesti eri konsolien ja mikrojen emulaattoreihin sekä harrastajien itse tekemiin peleihin.

Laitetta ei myydä toistaiseksi kaupoissa vaan sitä valmistetaan tällä hetkellä tilausten mukaisesti. Jos kiinnostaa, kiirehdi: tilauksia otetaan vastaan sunnuntaihin saakka ja seuraava erä valmistuu vasta ensi vuonna.

Lisätietoja: http://openpandora.org/http://pandora.dcemu.co.uk/

Lisää aiheesta

GP2X – avoimuuteen perustuva media- ja pelikonsoli

GP2X-mediasoitinpelikonsolin uusi versio myynnissä

GP2X – avoimuuteen perustuva media- ja pelikonsoli (osa 2/2)

Lue myös

Arvostelu: The Witcher Enhanced Edition (PC)

Ihastu vai vihastu – Fallout 3 uusissa lähikuvissa

Verbatim SmartDisk – data kulkee mukana USB-levyasemalla

Wiistä HD-versio – vuonna 2011?