Uusimmat

Paniikkia herättänyt urbaanilegenda herää henkiin Ghostwire: Tokyo -pelissä

17.03.2022 17:30 Muropaketin toimitus

Pian ilmestyvä toimintaroolipeli löysi inspiraatiota mytologiasta ja kaupunkitarinoista.

The Evil Within -kehittäjien uutukainen Ghostwire: Tokyo ei ole täysverinen kauhupeli, mutta siinä on silti paljon kauhun aineksia. PlayStation Blogissa pelin kehittäjät kertovat, kuinka japanilaiset myytit ja urbaanilegendat inspiroivat monia pelin hahmoja ja vihollisia.

Yksi legendoista on Kuchisake-onna, henkiolento, joka esitetään kauniina naisena jonka kasvot on viillelty. Kaupunkitarinan mukaan nainen on verhonnut kasvona maskiin ja hän kysyy kohtaamiltaan ihmisiltä, onko hän kaunis. Jos hänelle vastaa kieltävästi, hän tappaa uhrinsa pitkillä saksilla.

Kuchisake-onnan tarina on satoja vuosia vanha, mutta se herätti kauhua vielä 1970-luvun Japanissa. Verkkolähteiden mukaan tarina naisesta lähti leviämään lehtijutun myötä vuonna 1979 ja se herätti niin laajaa hysteriaa, että joillakin alueille lasten ei annettu kulkea yksin koulumatkoja.

Ghostwire: Tokyossa Kuchisake-onna (kuvassa) on yksi pelin vihollisista, joita kohdataan useita. Pelin pääkehittäjä Kenji Kimura kertoi hahmosta:

”Päädyimme ottamaan heidät mukaan siksi, että he eivät näytä ensisilmäyksellä hirviöiltä, vaan tavallisilta naisilta pitkässä takissa. Se sopi hyvin tavoitteeseemme pelissä: halusimme kuvata järkyttäviä ja epätavallisia asioita täysin tavanomaisessa ympäristössä.”

Kimuran mukaan Kuchisake-onna yhdistyy pelissä kuitenkin muihin legendoihin, eikä sen toteutus ole yksi yhteen kaupunkitarinan kanssa. Kuchisake-onnan lisäksi pelissä kohdataan esimerkiksi monenlaisia yokai-olentoja ja siivekkäitä tenguja, jotka ovat kaikki peräisin japanilaisesta kansanperinteestä.

Ghostwire: Tokyo ilmestyy perjantaina 25. maaliskuuta PC:lle ja PlayStation 5:lle. Peli teki hienon vaikutuksen ennakkotestissämme, jonka voit lukea alla olevan linkin takaa.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Ghostwire: Tokyosta oli helppo innostua – ”Erittäin lupaava toimintaroolipeli kauhuleffojen hengessä”